Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: To upgrade or not to upgrade? That is the question. (na dálku přes VNC)  (Přečteno 1110 krát)

RNA

• Stálý člen
  • **
Můžu si dovolit provést upgrade  9.10 na 10.4 (Xubuntu) na počítači, který mám pod dálkovou správou? Přístup je přes SSH, pak také přes VPN můžu spustit VNC. Pokud mi to chcípne, nebo alespoň zruší síť či SSH, tak jsem bez serveru minimálně den. Jak to tak tady čtu, jímá mě hrůza.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re: To upgrade or not to upgrade? That is the question. (na dálku přes VNC)
« Odpověď #1 kdy: 03 Května 2010, 14:27:48 »
Na todle Ti nikdo neodpoví. Riziko to je. :) Zbytek se musíš rozhodnout sám :)
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Jan Simko

• Návštěvník
Re: To upgrade or not to upgrade? That is the question. (na dálku přes VNC)
« Odpověď #2 kdy: 07 Května 2010, 20:52:25 »
Pozdravujem Vas,
prakticky som to skusal a overil ale len desktop z 9.10 na 10..04,
spustil som si openvpn klienta, pomocou ssh som si na desktope v praci spustil vncserver , potom som si cez openvpn pekne spustil vnclienta, z domu som bez akychkolvek problemov upgradol desktop na 10.04, rano som prisiel do prace a mal som vymalovane.

Upozornijem , ze v praci pouzivam len standardne zdroje ziadne extra repka a ani balicky,
v podstate k praci pouzivam bash, vim, mutt/evolution pre postu, klasicke gnome ako desktop, firefoxa, ssh, tsclient s rdp a vnc protokolom pre spravu win klientov, openoffice a jediny deb balicek co mam navyse je skype.

Upgrade prebehol korektne bez akychkolvek problemov.

Jans
J.A.N.S

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.