Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rychlost systému od přihlášení k práci  (Přečteno 793 krát)

ETNyx

• Aktivní člen
  • *
Rychlost systému od přihlášení k práci
« kdy: 04 Května 2010, 09:27:28 »
Zdravím,

nevím jestli to dělá nové Ubuntu jenom mě, ale mám prostě takový pocit, že čím více zkracují boot do přihlašovací obrazovky, tím více se prodlužuje doba od přihlášení po naběhnutí systému. Jak jste na to Vy?

"Například na plochu si spouštím conky se spožděním viz wiki -> conky, tak aby se conky spustilo až po naběhnutí celého gnome. V předchozí verzi jsem měl sleep 15 a teďka jsem musel použít sleep 25 (navíc jsem vyměnil disky z PATA na SATA tak by to mělo běhat trošku rychleji,..). A to nový GDM mě taky štve jak se blbě konfiguruje,..."

Jako tenhle stav je fakt demetní. Určitě spousta z vás když přijde k PC tak ho zapne a jde umýt nádobí, uvařit kafe, na záchod, hodit tašku ze školy do kouta :-D a tak podobně. Stejně jako já. Tak k čemu je "podělanej" super rychlej boot když přijdu tak se chci jen přihlásit a pracovat, a ne čekat.

Tak jsem si vylil srdce :-D, nemáte někdo nějaký "hints" pro optimalizaci? Osobně jsem vyřadil věci z Systém -> Předvolby -> Aplikace po přihlášení (a zase některý přidal, ale není to nic co bych obvykle nedělal,..) a pak jsem nainstaloval sudo apt-get install bum tady jsem taky něco po vypínal. Celkově jsem odstranil network managera a konfiguruji přímo /etc/network/interface
jabber: etnyx@jabbim.cz

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: Rychlost systému od přihlášení k práci
« Odpověď #1 kdy: 04 Května 2010, 09:42:32 »
Zkus se podívat na výstup z bootchartu
http://wiki.ubuntu.cz/BootChart
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Rychlost systému od přihlášení k práci
« Odpověď #2 kdy: 04 Května 2010, 11:13:50 »
myslim ze v bootchartje prave len po login obrazovku..skus vytvorit noveho uzivatela a otestuj ako dlho bude trvat nacitanie a ak to pomoze tak mozes zacat robit poriadok v konfigurakoch v home
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.