Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Asus a restart  (Přečteno 2086 krát)

Smee

• Host
Asus a restart
« kdy: 04 Května 2010, 14:07:07 »
Ahoj, tak sice vyšla 10.04 ale od 9.10 se nic s tímhle problém nestalo.
Vypnutí funguje bez problému, ale při restartu (ať kliknutím na ikonu či přes terminál) k němu nedojde.
Vypne se monitor, přestane se točit disk, a je slyšet i typický cvaknutí při vypínání pc. Ale led svítí dál točí se větrák a dál se nic neděje. Přijde mi jako kdyby měl problém s novu zapnutím.

V dřívějších verzích se to řešilo že se v grubu dopsal řádek viz odkaz:
http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,42782.0.html

Takže potřebuji aby někdo kdo ví proč se to tam přidávalo tady tento problém popsal.
A pokud bude vědět jak to dostat do grub2 tak supr;-) V tom druhém případě doufám,
že by si jiní uživatelé mohli s tím poradit.

Pro jistotu sestava je Asus F5N. AMD Turion 64 X2

Přidáno:
Někde jsem četl že by parametr jádra měl být "p"
linux / vmlinuz-2.6.30-084 root = / dev/sda3 ro GRUB_CMDLINE_LINUX = reboot = p
Ale netuším jak to dostat do ubuntu
« Poslední změna: 04 Května 2010, 14:17:05 od Smee »

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Asus a restart
« Odpověď #1 kdy: 04 Května 2010, 14:38:48 »
http://wiki.ubuntu.cz/GRUB2#grub_.28.2BAC8-etc.2BAC8-default.2BAC8-grub.29
riadok GRUB_CMDLINE_LINUX
a potom estetusim treba
Kód: [Vybrat]
sudo update-grub
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Smee

• Host
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2010, 21:19:28 »
Díky ;-) Tak sice jsem ten řádek našel, ale nepomohlo to:-)

Docela by mě zajímalo kolika lidem na Asusu chodí restart a kolika zase ne.

Zkusím nějak sehnat výpis při restartu.

Zatím dík

axoz

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 23 Srpna 2010, 19:55:42 »
mám stejný problém a nechápu to na všech notebookách ubuntu fakčí jen asus skrátka ani nehne žádnej reboot nic naskáčkou jen tečky a to jen do půlky pak zásek když sem dal recorvery mod tak to samé ve výpisu žádná chyba ale skrátka ne reboot tak co s tim ?????? nějaká editace grubu u jedničky to možná šlo ale co ve dvojce ? hned při otevření to píše needitujte soubor .... tak co dál proč je v tom takovej problém ? nemám rád tyhle problémy kor když sou takhle blbý kdo to elegantně vyřeší ? a chci se zeptat jestli je tento problém i u ostatních verzí ubuntu ??? jestli to má cenu jít na starší verzi????

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 23 Srpna 2010, 21:08:22 »
ked je to problem grubu tak nainstaluj ten stary grub...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

axoz

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Srpna 2010, 21:23:38 »
to je jako kdybys mi řekl že si mám nainstalovat starší Ubuntu 8.04 LTS  protože novější verze mi spíš přijdou jako testovací co uživatel vydrží... neví někdo jestli 8.04 frčí na asusu a restartuje v poho ?

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 23 Srpna 2010, 21:27:53 »
v tom mas troska pravdu :D...ono sa strasne rychlo snazia ist dopredu...ma to oj svoje vyhody aj nevyhody...to ti neviem povedat...ale grub ide nainstalovat urcite...si nieco o tom vyhladaj...ja ho taktiez vyuzivam...ale iba na jednom pc...ale nemam tam ubuntu ale arch
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

axoz

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 23 Srpna 2010, 21:50:38 »
Arch linux je moc dobrej já sem ho skoušel taky a přez arch sem se dostal až ke gentoo ale teď využívám slackware a jsem spokojen jen právě Ubuntu sem instaloval přítelkyni na notebook a dost mě překvapilo že ubuntu zase nefunguje tak jak má což bylo dost sklamání  ??? já bych si s ubuntu rád vyhrál ale nemám ten ntb doma tak asi smůla doufám že tu chybu někdo časem opraví tak hodně štěstí

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 23 Srpna 2010, 21:57:52 »
To je najlepsie na Arch si vsetko nastavis sam...a vsetko mi funguje...inac ani pri Ubuntu sa mi este nestalo ze byy daco neslo...no hej...hibernacia...a propiertarne ovladace...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.