Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s připojením na některé WPA/2 sítě  (Přečteno 1145 krát)

vallpaper

• Návštěvník
Problém s připojením na některé WPA/2 sítě
« kdy: 05 Května 2010, 11:46:23 »
Zdravím,
Mám kartu (ntb): Intel PRO/Wireless 4965 AG or AGN
Na domácí síti a kdekoli jinde se připojím v pořádku bez větších problémů. Ale ve škole používáme WPA/2-podniková a na to se přez Ubuntu (ani 9.10 ani ted na 10.04) nepřipojím stabilně. Na 9.10 se občas připojil ale po pár vteřinách se připojení zrušilo. A momentálně na 10.04 to nezvládá vůbec.
Když zkouším přez Win7 tak funguje bez větších problémů na 100%. Bohužel nechci kvůli wifi ve škole otvírat win.

Takže bych potřeboval nějakou radu jak přemluvit Ubuntu aby to taky zvládnul. Jakýkoli tipy/triky uvítám :-)

Díky za rady, vallpaper
edit: používám networ-manager. Wicd na 9.10 myslim ani nepodporoval (v GUI) to šifrování co nám tam běží.

Xeiro

• Návštěvník
  • Zed's dead baby, Zed's dead.
Re: Problém s připojením na některé WPA/2 sítě
« Odpověď #1 kdy: 05 Května 2010, 14:45:58 »
Ahoj, máme ve škole taky "WPA/2-podniková" a z Ubuntu 9.10 jsem se vždy bez problému připojil.

Nepoužíváte ve škole například RADIUS server, který potřebuje certifikát pro autentifikaci uživatele?
"I want to die in my sleep, like my grandfather..."

"Not screaming in terror like his passengers."

vallpaper

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 05 Května 2010, 21:02:41 »
Zdravím,
Je to možné. Nevím přesně jak to tam funguje a jak to vlastně s tím wifi je. Ale používáme tam autentifikaci pomocí přihlašovacího jména a hesla které používáme normálně pro přihlášení do sítě na běžném školním PC.

Prostě: pro přihlášení musíš zadat login a heslo. žádný certifikát nemáme k dispozici.

Xeiro

• Návštěvník
  • Zed's dead baby, Zed's dead.
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2010, 09:08:41 »
Ahoj,
nejlepší by bylo kontaktovat vašeho správce sítě. Já to tu mám taky tak, že uživatelé zadávají jen Login a heslo, ale to se pak ověřuje přes Radius server i s certifikátem, tudíž si musí každý WPA/2 nastavit dle pokynů a nainstalovat si certifikát.
"I want to die in my sleep, like my grandfather..."

"Not screaming in terror like his passengers."

Armus69

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.netlancers.cz
« Odpověď #4 kdy: 14 Července 2010, 13:36:39 »
U mě toto vyřešilo ruční stažení driverů a jejich kompilace, pak mi všechny wifi co se neustále odpojovaly držej.
jabber:  Armus69@jabber.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.