Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Systém - Správa - Správce balíků Synaptic a další položky nefungují  (Přečteno 1878 krát)

veruna

• Návštěvník
Zdravím!

Mám takový problém - když dám Systém - správa - správce balíků synaptic, začne se to načítat, ale po pár sekundách okno zmizí, aniž by to hodilo jakoukoli hlášku o chybě. Prostě se to zavře. Jinak přes terminál mi Synaptic spustit jde.

Stejný problém jsem zjistila i u položky Správce aktualizace, Údržba softwaru, Zdroje softwaru. Po kliknutí na tady tyhle všechny možnosti se nic neděje.

Nevíte, někdo náhodou, v čem by mohl být problém? S žádným nastavením jsem nic nedělala, před třemi dny fungovalo všechno v pohodě...

Díky

macu

• Stálý člen
  • **
zkus sem dát výpis ze souboru /etc/resolv.conf
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

veruna

• Návštěvník
Vypsalo mi to něco, co asi souvisí s připojením:

domain wifi.žlutý.cz
search wifi.žlutý.cz
name server 192.168.66.1
name server 81.0.232.131

je to to "ono", oč jste žádal?

nezik

• Stálý člen
  • **
    • Chalupa Himmelreich
to znám taky. měl sem jeden čas potíže se spouštění aplikací pod rootem, ale pomohl mi restart.
Ubuntu 16.04
Kdesu není první slovo Hanáckeho opilce po probuzení, ale příkaz systému.
Ubuntu - nejlepší pařba od Diabla II. ;D

wam]Spider007

• Host
zkus sem dát výpis ze souboru /etc/resolv.conf

nerozumiem ako ti vypis DNS pomoze pri rieseni tohto problemu

pacholik

• Závislák
gksudo synaptic funguje ?

macu

• Stálý člen
  • **
Citace
nerozumiem ako ti vypis DNS pomoze pri rieseni tohto problemu
jednou jsem řešil obdobný problém s pomocí úpravy DNS
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

SDan

• Aktivní člen
  • *
Zdravim vespolek.
Doplnuji uvodni popis problemu:
Prvni nestandartni chovani jsem zaregistroval v terminalu. Po zadani sudo... trvalo hodne dlouho, nez jsem byl vyzvan k zadani hesla.
Druhe divne chovani je popsano v uvodnim prispevku.

Nejak jsem nepochopil pozadavek na vypis z /etc/resolv.conf. Nicmene vim, ze druha uvedena ip adresa mi pro tuto sit ZLUTY pripadla neznama. Zkusil jsem se pripojit k jine wifi, zde byly obe IP adresy rozdilne ve ctvrte sekvenci cisel. A vyse uvedene problemy se neprojevovaly. Nasledovalo opet pripojeni k ZLUTY a problem se objevil znovu. Pokud jsem prepsal druhou IP na hodnoty totozne s prvni IP, problem nebyl.7
Takze nevim :(

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.