Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 10.04 vs. Acer Aspire 5315  (Přečteno 2079 krát)

Psimik

• Návštěvník
    • Literární Jednohubky
Ubuntu 10.04 vs. Acer Aspire 5315
« kdy: 05 Května 2010, 16:37:29 »
Zdravím!

Chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s novým vydáním Ubuntu (10.04) na Aceru Aspire 5315 (Intel Celeron 2.0 GHz, 1 GB ram, 160 GB HDD, GMA X3100, HD Audio, wifi - vše od Intelu). Kdykoliv jsem chtěl nainstalovat vyšší verzi než Ubuntu 8.04 (kde mi vše - až na mikrofon - chodí zatím dobře), měl jsem vždy problémy se zvukovkou, wifinou a grafickou kartou. Má proto cenu instalovat nové LST vydání ubuntu? Netuším totiž, jak Intel vyřešil problémy s novými ovládači, protože s každým novějším vydáním (než bylo 8.04) jsem měl velmi mizerný výkon na grafické kartě, nešel zvuk a notebook nic nevěděl o bezdrátovém internetu a pod.! :-(

Děkuji za jakékoliv informace! Ubuntu zdar!

P.S. Přešel jsem asi před dvěma roky z Windows na Linux a musím říci, že se mi Linux dost líbí a už ho nějaký čas používám... ;-)
« Poslední změna: 05 Května 2010, 16:45:37 od Psimik »

thomaszko

• Aktivní člen
  • *
  • Never say never
Re: Ubuntu 10.04 vs. Acer Aspire 5315
« Odpověď #1 kdy: 05 Května 2010, 20:54:13 »
Ahoj mam Acer 5315, a bezi 10.04 nejlepe ze vsech predchozich Ubuntu, wifi,zvuk,microfon, skype, i dokonce grafika ma hodne velke zlepseni...proste nemam problem, zacinal jsem jiz 10.04 beta uz i tam to jelo...:-)
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

Psimik

• Návštěvník
    • Literární Jednohubky
« Odpověď #2 kdy: 10 Května 2010, 00:19:59 »
Zdravím!

Tak, celou neděli jsem aktualizoval Ubuntu 8.04 na 10.04 a dopadlo to tak, že systém nakonec nenajel... Už si ani nepamatuju, co mi to napsalo, po naběhnutí loga namísto přihlašovací obrazovky byla skoro tma (jen s několika řádky) a nic. Rozhodl jsem se pro čistou instalaci, ale po nějakém čase se mi 2x po sobě natvrdo vypnul počítač (nejspíš neběžel ventilátor a prostě se to celé vyplo). Takže jsem napotřetí pokus znovu nainstaloval předchozí verzi Ubuntu s dlouhodobou podporou, protože ta nová prostě nešla nainstalovat... Už to někomu udělalo? Zdá se, že při nabootování LiveDVD si Ubuntu nerozumí s hardwarem tohodle peklostroje (myslím v základu - někde v biosu) a neroztočí ani ten blbej větráček, aby se laptop neuvařil! No nic, na Windows nejdu, Linux se mi líbí a používám ho už dost dlouho na to, abych od něj zdrhnul...

Abych to celé shrnul: Proč nefachčí po natáhnutí základu Ubuntu 10.04 větráček u Acer Aspire 5315? Ať už běží jako LiveDVD - na zkoušku, nebo jeho instalace?

Linuxu zdar! Tučňák jeden vrtošivej! ;-)

jagular

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Června 2010, 22:15:35 »
Chlazeni Aspire 5315 Ubuntu 10.04

je třeba nejdríve provést upgrade biosu, poté to běhá v pohodě

ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5315/vista/Bios/
Dnes je jen, krásný den ...
... I am never ending BFU

thomaszko

• Aktivní člen
  • *
  • Never say never
« Odpověď #4 kdy: 06 Července 2010, 15:02:39 »
Zdravím!

Tak, celou neděli jsem aktualizoval Ubuntu 8.04 na 10.04 a dopadlo to tak, že systém nakonec nenajel... Už si ani nepamatuju, co mi to napsalo, po naběhnutí loga namísto přihlašovací obrazovky byla skoro tma (jen s několika řádky) a nic. Rozhodl jsem se pro čistou instalaci, ale po nějakém čase se mi 2x po sobě natvrdo vypnul počítač (nejspíš neběžel ventilátor a prostě se to celé vyplo). Takže jsem napotřetí pokus znovu nainstaloval předchozí verzi Ubuntu s dlouhodobou podporou, protože ta nová prostě nešla nainstalovat... Už to někomu udělalo? Zdá se, že při nabootování LiveDVD si Ubuntu nerozumí s hardwarem tohodle peklostroje (myslím v základu - někde v biosu) a neroztočí ani ten blbej větráček, aby se laptop neuvařil! No nic, na Windows nejdu, Linux se mi líbí a používám ho už dost dlouho na to, abych od něj zdrhnul...

Abych to celé shrnul: Proč nefachčí po natáhnutí základu Ubuntu 10.04 větráček u Acer Aspire 5315? Ať už běží jako LiveDVD - na zkoušku, nebo jeho instalace?

Linuxu zdar! Tučňák jeden vrtošivej! ;-)
No ja mel problem s vetrakem jen u distribuce Mandriva , podle me to v biosu neni, i kdyz mam asi nejnovejsi verzi bios.
UBUNTU 14.04 LTS, Acer Aspire X600, HD 500GB,

1210gapa

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 06 Července 2010, 23:29:27 »
Ahoj, mám podobný problém, TravelMate 530, nejde nainstalovat 10.04 ,CD zkontrolováno na chyby,na stolním kompu vše bez problémů.9.10 mi jede bez problémů zkoušel jsem i přechod.Pořád stejný problém po nastavení jazyka dám instalovat ubuntu,objeví se logo ubuntu chvíli se to tváří že najíždí pak zčerná lcd zpomalí se ventoš a konec čekal jsem 5hod a nic.F6 vyzkoušeny všechny možnosti.Už několik let používám jenom linux, vždy jsem našel řešení,ale teď jsem v pasti.Chápu, že ten můj notǎs už je stará plečka, ale od 8 fičelo vše.zkoušel jsem Mandrivu free 2010 vše jede, jen ne moje zlaté UBUNTU.   help!!!! prosím. ??? :o
ubuntu zdar!

Psimik

• Návštěvník
    • Literární Jednohubky
« Odpověď #6 kdy: 11 Března 2011, 13:37:10 »
Zdarec!

Tak jsem přepsal BIOS v počítači novější verzí (měl jsem 1.29 a teď mám 1.45) ze stránek ACERu (viz podpora - stahování ovládačů, atd). A světe div se, větráček u noťase jede! Haleluja. No nic, nechám si widle i linux vedle sebe! ;-) Ale byly to nervy! Podělá se to, nepodělá... Ufff!!!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.