Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Aplet vyhledavani [vyřešeno]  (Přečteno 1143 krát)

Avax

• Návštěvník
Aplet vyhledavani [vyřešeno]
« kdy: 06 Května 2010, 03:14:02 »
Ahoj, existuje aple vyhledavani, ktery by byl v liste rovnou jako vyhledavaci okenko ? Je aplet vyhledavani, ale ten je jen spoustec vyhledavani.
Chtel bych neco jako je ve win XP, kde se integruje primo do listy, nebo ve win7 pod startem...
« Poslední změna: 09 Května 2010, 14:59:46 od Tadeáš Pařík »

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
Re: Aplet vyhledavani [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 06 Května 2010, 06:50:15 »
V linuxu jde snad všechno :) Možná máš na mysli něco takového:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install deskbar-applet
Po nainstalování balíku klikni pravým tlačítkem na panel > Přidat na panel a ve výběru najdi "Deskbar" ..Standartně se po kliknutí na ikonu zobrazí vyhledávací řádek, případně lze ve vlastnostech nastavit, aby se řádek zobrazil po zkratkové klávese ALT+F3. Dále si můžeš nastavit, v čem všem to má vyhledávat... Pravda, že mi to nechybělo, ale vypadá to jako dobrý pomocník, už to mám též :)
« Poslední změna: 06 Května 2010, 06:52:24 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Avax

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Května 2010, 07:11:30 »
tenhle applet tam je uz v zakladu. Vlozi ikonku lupy (vyhledavani) na panle. Ale ja bych tam chtel mit na panelou rovnou vyhledavaci okenko. Abych do nej jen klikl a mohl psat, ne prez ikonu na panelu spoustet vyhledavac, v nem klikat do okenky a psat.... Ale dekuju za snahu :-) Je pravda, ze v xp i w7 mi to hodne pomaha a setri cas.

On

• Stálý člen
  • **
    • Operační systémy
« Odpověď #3 kdy: 06 Května 2010, 07:55:58 »
Já to tam v základu neměl, kde je chyba? :-) No, každopádně nějak nerozpoznávám rozdíl v tom, co konkrétně potřebuješ...Když nepočítám win7, kde musíš najet na nabídku start a tam kliknout na vyhledávací pole, tak jsou i aplety, kde máš vyhledávací okýnko přímo - což je to, co ty chceš.

Ale jaký je rozdíl mezi tím, jestli kliknu do vyhledávacího pole v panelu nebo kliknu na ikonu, kde mi vyjede pole..vždy je to jeden klik tak jako tak :-) Na vyhledávání se dalším kliknutím potvrzovat taky nemusí, takže jediné co mě napadá je to, že toto pole jsi pak nucen zavřít,což při vyhledaných položkách musíš ve win taky - kde je vlastně rozdíl?

EDIT: To, co má být v základu, nemyslels náhodou tu lupu? Ten deskbar je zaprvé rychlejší a za druhé si můžeš nastavit, co všechno má hledat..myslím, že deskbar v základu není
« Poslední změna: 06 Května 2010, 08:00:56 od On »
Asus M2A-VM HDMI, Athlon 64 X2 4800+, 4GB DDR2/800Mhz,Powercolor HD 2600 XT, Ubuntu 10.10
Být posledním nevadí, ale nikdy nesmíte být poslední dvakrát po sobě - Iacocca

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #4 kdy: 06 Května 2010, 12:07:21 »
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #5 kdy: 06 Května 2010, 13:01:06 »
Deskbar není v základní instalaci Ubuntu, a jedná se o něco jiného, než je applet vyhledávání souborů (ikonka lupy).

aloisam

• Host
« Odpověď #6 kdy: 06 Května 2010, 15:05:39 »
není to sice do panelu, ale já doporučuju gnome-do. zmáčkneš win+space napíšeš odpálíš..

p.s. myslím, že po instalaci musíš v nastavení gnome-do zapnout modul locate files..
« Poslední změna: 06 Května 2010, 15:07:23 od aloisam »

Avax

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 07 Května 2010, 00:42:23 »
Omlouvam se, opravdu jsem zamenil tu lupu za deskbar-applet. Bohuzel i po nainstalovani deskbar-appletu tam nemuzu najit ten applet,abych si ho zapnul.

Jinka o gnome-do sem nevedel, ale libi se mi :-) Na spousteni programu super.

Tak problem vyresen. Odinstaloval sem deskbar-applet, nainstaloval znova, restartoval a uz tam byl. Je to presne to co sem chtel. Dekuju za pomoc.
« Poslední změna: 07 Května 2010, 01:03:17 od Avax »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.