Zdravim, mam HP 4510s s grafikou ATI RADEON 4300 512 mb,
jde mi o to ze kdyz nainstaluji nesvobodny ovladac tak system obcas blbne. Napr. se stane ze najednou nejde pusiti catalyst control center a pise mi to chybu ze neni nainstalovany spravny ovladac. Musim ho tedy nainstalovat znovu. Zkousel jsem nainstalovat jak ten co mi ubuntu samo nabizi tak i ten nejnovejsi ze stranek ATI. a obcas mi opravdu prijde ze to blbne a nevim proc.
Co me ale nejvic zarazi je to ze me prijde ze kdyz ATI ovladac nainstalovan neni tak system jede po graficke strance lip, nez kdyz nainstalovany je.
Napr. u verze 9.10 kdyz z hnede bootovaci obrazovky ubuntu by to melo hezky prejit na zobrazeni plochy. Kdyz ovladac Ati neinstalovany nemam je toto prolnuti krasne plynuly, kdyz ho nainstalovany mam tak se to seka a je to cele kousane.
Je vubec nutne tento nesvobodny ovladc instalovat? Predpokladam ze kdyz ho nenainstaluju tak pojedu asi na integrovanou grafiku (tusim intel) ktera je v NTB ne?
Samozrejme chapu ze nebudu moc pouzivat compiz nebo jine graficke vychytavky, ale to me az tak netrapi, potrebuju hlavne stabilni a rychly system. Ma nenainstalovani tohoto ovladace nejake dalsi nevyhody?
Diky za nazory a rady.