Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Windows Vista a piráti :-)  (Přečteno 2251 krát)

eStar

• Aktivní člen
  • *
    • http://www.linuxsoftware.cz/
Windows Vista a piráti :-)
« kdy: 16 Listopadu 2006, 17:17:11 »
Muhehe http://www.zive.cz/h/Bleskovky/AR.asp?ARI=131891 Je vidět že piráti sou stejně rychlí někdy i rychlejší než Microsoft. :D
« Poslední změna: 20 Října 2007, 02:24:01 od Anna Taliánová »

Krtko

• Stálý člen
  • **
Windows Vista a piráti :)
« Odpověď #1 kdy: 16 Listopadu 2006, 17:50:20 »
a keby boli windowsy necracknutelne pri rovnakej cene tak co myslis aky by mali podiel na trhu? ono to aj mne na prvy pohlad pripadalo smiesne, ale ked sa nad tym zamyslis tak ide o kseft; monopol si chce udrzat trh za kazdu cenu.

eStar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 16 Listopadu 2006, 18:12:45 »
Ano pravda Microsoftu de asi hlavně oto aby lidi měli jeho operační systém nehledě k tomu jestli legální nebo kradený. Windows s účinou ochranou proti crackování by dával možnost rozšiření operačním systémům jako je linux, solaris, BSD atd. A to Bill určitě nechce dopustit.:(

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
« Odpověď #3 kdy: 16 Listopadu 2006, 21:01:23 »
Citace: eStar
Ano pravda Microsoftu de asi hlavně oto aby lidi měli jeho operační systém nehledě k tomu jestli legální nebo kradený. Windows s účinou ochranou proti crackování by dával možnost rozšiření operačním systémům jako je linux, solaris, BSD atd. A to Bill určitě nechce dopustit.:(
Tezko rict, moc mi to nesedi do jejich politiky omezovani funkci ilegalnich verzi Windows. Jestli jsem to pochopil, tak postupne vam jejich ochrana casem udela z operacniho systemu naprosty krap.
Je jedna vec, jestli uzivatele ilegalnich Windows nemaji pristup k nejakemu software (viz IE7). Neco jineho vsak je, kdyz vam system postupne odstreluje systemove sluzby - vcetne bezpecnostnich. Ano, da se to nahradit vlastnim resenim, da se to cracknout. "Prumerny" uzivatel vsak na tohle myslet nebude. Casem bude dotlacen do rozhodnuti, zda-li se mu vyplati vysolit nemalou castku za legalni OS, nebo jestli prece jen "nezkusi ty Linuxy..."

A vubec, hnusi se mi uz jen ta predstava systemu, ktery nad kazdym mym kliknutim nejdriv stravi cas pocitanim "uzasnych" 3D efektu (pri velmi spatnem pomeru efektnost/vykon), nasledne zjistuje jestli je tohle legalni kopie, a jestli mam na tuhle akci vubec pravo a az potom zacne neco delat. (Tj. odswapuje jadro na disk, pak zjisti, ze jej potrebuje, tak odswapuje program na popredi, prijde na to ze s nim pracuju, odesle Microsoftu zpravu o tom co delam...) Long Live Micros~1...

eStar

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 16 Listopadu 2006, 21:21:57 »
Citace: syntax_error
Tezko rict, moc mi to nesedi do jejich politiky omezovani funkci ilegalnich verzi Windows. Jestli jsem to pochopil, tak postupne vam jejich ochrana casem udela z operacniho systemu naprosty krap.
Je jedna vec, jestli uzivatele ilegalnich Windows nemaji pristup k nejakemu software (viz IE7). Neco jineho vsak je, kdyz vam system postupne odstreluje systemove sluzby - vcetne bezpecnostnich. Ano, da se to nahradit vlastnim resenim, da se to cracknout. "Prumerny" uzivatel vsak na tohle myslet nebude. Casem bude dotlacen do rozhodnuti, zda-li se mu vyplati vysolit nemalou castku za legalni OS, nebo jestli prece jen "nezkusi ty Linuxy..."
Nezapomen že tohle je teprve první pokus o crack Visty která ještě nebyla ani oficialně vydána. S největší pravděpodobností přijdou dokonalejší cracky, který microsoftí systém ochrany obejdou úplně.
Citace: syntax_error
A vubec, hnusi se mi uz jen ta predstava systemu, ktery nad kazdym mym kliknutim nejdriv stravi cas pocitanim "uzasnych" 3D efektu (pri velmi spatnem pomeru efektnost/vykon), nasledne zjistuje jestli je tohle legalni kopie, a jestli mam na tuhle akci vubec pravo a az potom zacne neco delat. (Tj. odswapuje jadro na disk, pak zjisti, ze jej potrebuje, tak odswapuje program na popredi, prijde na to ze s nim pracuju, odesle Microsoftu zpravu o tom co delam...) Long Live Micros~1...
Souhlas. Jeden z důvodů meho přechodu na linux.

Krígl

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 19 Listopadu 2006, 01:47:47 »
Na ja, na kolejních sítích se už vesele řeší požadavky instalace Visty ("co? fakt to chce 15 giga místa na instalaci?!") a padají zoufalé otázky, jak v kompletně překopaném menu Opice 2007 změnit americké uvozovky na evropské. Bylo by to i k smíchu, nebýt toho, že titíž lidé budou do zblbnutí nadávat na Microsoft a Gatese, ale současně dobrovolně udržují ten monopol v chodu sami. To sou paradoxy, pane Vaněk.
Neutoneš dvakrát v téže řece.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.