Ano pravda Microsoftu de asi hlavně oto aby lidi měli jeho operační systém nehledě k tomu jestli legální nebo kradený. Windows s účinou ochranou proti crackování by dával možnost rozšiření operačním systémům jako je linux, solaris, BSD atd. A to Bill určitě nechce dopustit.
Tezko rict, moc mi to nesedi do jejich politiky omezovani funkci ilegalnich verzi Windows. Jestli jsem to pochopil, tak postupne vam jejich ochrana casem udela z operacniho systemu naprosty krap.
Je jedna vec, jestli uzivatele ilegalnich Windows nemaji pristup k nejakemu software (viz IE7). Neco jineho vsak je, kdyz vam system postupne odstreluje systemove sluzby - vcetne bezpecnostnich. Ano, da se to nahradit vlastnim resenim, da se to cracknout. "Prumerny" uzivatel vsak na tohle myslet nebude. Casem bude dotlacen do rozhodnuti, zda-li se mu vyplati vysolit nemalou castku za legalni OS, nebo jestli prece jen "nezkusi ty Linuxy..."
A vubec, hnusi se mi uz jen ta predstava systemu, ktery nad kazdym mym kliknutim nejdriv stravi cas pocitanim "uzasnych" 3D efektu (pri velmi spatnem pomeru efektnost/vykon), nasledne zjistuje jestli je tohle legalni kopie, a jestli mam na tuhle akci vubec pravo a az potom zacne neco delat. (Tj. odswapuje jadro na disk, pak zjisti, ze jej potrebuje, tak odswapuje program na popredi, prijde na to ze s nim pracuju, odesle Microsoftu zpravu o tom co delam...) Long Live Micros~1...