Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Co na časované nahrávání z tv karty?  (Přečteno 2668 krát)

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
Co na časované nahrávání z tv karty?
« kdy: 16 Listopadu 2006, 21:52:42 »
Mám TV kartu Leadtek Winfast 2000, funguje na 1*. K sledování TV používám (překvapivě) tvtime, co však použít na časované nahrávání? Vím sice o MythTV, to mi však přijde zbytečně těžkotonážní a příliš komplexní. Pak by se dal nejspíš použít mencoder, jen nevím jak na něj (obraz + zvuk, synchronizace, filtry, kodeky, a hlavně to načasování).

Co používáte (a doporučili byste) vy?
Předem díky za vaše rady a tipy :)

igst

• Host
« Odpověď #1 kdy: 17 Listopadu 2006, 07:46:04 »
Přesně s tím teď laboruju.
Mencoder je velice mocný, sice funguje jenom z příkazové řádky, ale má svoje kouzlo. Chce to asi experimentovat, hodně závisí od rychlosti konkrétního PC, do jakého formátu bude stíhat zachytávat, v jaké kvalitě, rozlišení atd.

Pro jednorázové načasování bych použil "at", pro pravidelné nahrávání "cron".

Rincewind

• Stálý člen
  • **
  • Na fórum jsem nezanevřel, jenom nestíhám....
« Odpověď #2 kdy: 17 Listopadu 2006, 13:27:48 »
S analogovou kartou sem používal na 5.10 a 6.06 na nahrávání většinou tohle:

http://kalva.berlios.de/

- bylo ale docela náročné to nainstalovat (závislosti, konverze rpm -> deb atd..), mělo by to snad fungovat s jakoukoli v4l kompatibilní kartou (já to používal s Hercules smart TV mono).

Je to v podstatě frontend k mencoderu, který nastaví nahrávání i přes cron. Nevýhoda byla, že nešlo sledovat nahrávaný pořad.

Teď používám s digi kartou k plné spokojenosti Kaffeine.

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2006, 20:01:26 »
Hm, tak se mi po různých nesnázích - neoficiální (bohužel) repozitáře, ruční editace konfiguráků - podařilo zprovoznit XDTV. Nevypadá to nijak zázračně, je to dost neuhlazené (xtermy atd.), ale svůj účel, tedy  nahrávání analog telky v koukatelné kvalitě, to vcelku plní. Nicméně s tím mencoderem to ještě nemíním jen tak vzdát. Zatím mi bohužel chybí byť jen základní zkušenosti s nahráváním videa v počítači. :(
No, kdyby snad něco, ještě se ozvu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.