Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jolicloud  (Přečteno 4006 krát)

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
Jolicloud
« kdy: 11 Května 2010, 10:39:33 »
Zdravím
Před chvílí jsem narazil na Jolicloud - má to být nějaký "nový operační systém", nebo spíš klon Ubuntu pro netbooky. Má s tím někdo zkušenosti ? Nemám to teď čas testovat, ale hledám do budoucna nějaký OS pro moji lepší kalkulačku Acer Aspire One, Moblin mě zatím ze židle nezvednul.
Hlavně tím "cloud" to ve mě evokuje že to zase bude akorát přizpůsobené na blbinkování se sociálními sítěmi a webovými aplikacemi - no to zrovna nepotřebuju ... Spíš hledám hodně odlehčený, na netbooky optimalizovaný Linux s přízpůsobeným prostředím - to podle obrázků vypadá pěkně, ale pěkně a použitelně jsou dvě různé věci.
Prostředí vypadá dost podobné Ubuntu Notebook Remix + vykradené koncepty z Moblinu .... hmhmhm
Tady zase čtu : "Nejlépe je na tom tato distribuce především v podpoře hardwaru. Na slabých komponentech mininotebooků dokáže doslova zázraky: jedním z mnohých je již nyní plně funkční podpora pro přehrávání videa ve vysokém rozlišení na mininoteboocích osazených grafickou kartou Intel GMA500. To je funkcionalita, kterou nedokáží nabídnout ani Windows a na podporu videa v HD rozlišení v jejich ovladačích se stále čeká."

A k tomu : "Vizuální prvky jsou naopak redukovány na minimum, okna například naprosto postrádají jakýkoli rám nebo záhlaví a otevírají se vždy v režimu celé obrazovky. Funguje to skvěle a je to opravdu praktické." ououou to mi moc praktické nepřijde ....
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

hepet

• Aktivní člen
  • *
Re: Jolicloud
« Odpověď #1 kdy: 11 Května 2010, 11:27:48 »
Nejlépe to vyzkoušet. Až mi žena přinese svůj netbook, tak to udělám. Uvidíme, co ten zázrak umí.

Kristina

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 07 Července 2010, 19:31:46 »
Zkoušel jste to někdo s GMA500??? Hledám něco, co moje integrovaná intel karta zvládne... a zatím marně. Někde (třeba na www.jolicloud.com) čtu, že to GMA500 zvládne, jinde je, že zas ne...  :(

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #3 kdy: 07 Července 2010, 20:12:20 »
Tak to vyzkoušej, to snad není takový problém.

Kristina

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 08 Července 2010, 15:44:59 »
Tak jsem to vyzkoušela! A frčí to nádherně!!! Fakt paráda.

Prsatá blondýna

• Závislák
  • Stále se učím...
    • Osobní portfolio
« Odpověď #5 kdy: 09 Července 2010, 08:38:19 »
na čem je to založeno ? dá se tam rozjet klasické gnome/xfce či něco podobného ? s instalací další ch apps je to jak ? deb/rpm ? narvu tam LAMP ?
AMD Phenom X4 9500, 2GB DDR2 800MHz RAM(GEIL), 200GB SATA (Seagate), nVidia 8600GT (ASUS), MSI K9A2CF-F MB -  Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
ASUS EEE 901 - Ubuntu 10.04 Lízací Lopata
Vodafone 845 s Androidem 2.3  Nepoužívejte Windows ! Je nebezpečný, nepoužitelný, nestabilní a možná i něco víc, ale to M$ zatím tají ... Uznávám 2 bohy : sebe a google

pomec

• Aktivní člen
  • *
  • Go2Africa!!!
« Odpověď #6 kdy: 09 Července 2010, 09:13:29 »
na čem je to založeno ? dá se tam rozjet klasické gnome/xfce či něco podobného ? s instalací další ch apps je to jak ? deb/rpm ? narvu tam LAMP ?

Upravené Ubuntu...treba čítať ;)

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #7 kdy: 09 Července 2010, 13:21:21 »
Tak jsem to vyzkoušela! A frčí to nádherně!!! Fakt paráda.
Tak vidíš. A to bylo strachu a jak je to fajn. :)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #8 kdy: 09 Července 2010, 15:23:08 »
Jolicloud funguje krásně, akorát ta úvodní nabídka se mi zobrazí posunutí doleva nahoru z poloviny "mimo display" tak, že není vidět komplet. Na ikony se ale "klepe" tam, kde by byly správně, takže poslepu.
Display má rozlišení 1024*768.
Aplikace zobrazujicí stav NUMLOCK a CAPSLOCK je skvělá.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #9 kdy: 09 Července 2010, 21:16:06 »
nemaju mat netbooky nahodou 1024x600? ja mam tiez netbook a ked som mal 1024x768 to bolo nepouzitelne...prave pre to posunutie...skus zmenit rozlisenie...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.