Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nelze se připojit na internet [vyřešeno]  (Přečteno 27693 krát)

Pavelp

• Host
NElze připojit na internet
« Odpověď #50 kdy: 24 Listopadu 2006, 12:15:24 »
Ale tohle je dobra trefa i pro ty, kdo se pripojuji k routerum s dhcp. Mozna v tom bude nejaky zadrhel.

Septyk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #51 kdy: 27 Listopadu 2006, 14:20:43 »
Tak teda ze zkušenosti už můžu říct že opravdu stačilo vždycky jenom restartovat modem.Jenom mě trošku štve že to musim udělat vždycky,když potřebuju přepnout do win,protože pak mi nejde net ani ve win...hh..alespoň že mám ten modem hned vedle sebe :o)
« Poslední změna: 24 Srpna 2010, 01:36:52 od Anna Taliánová »
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

nikes

• Návštěvník
« Odpověď #52 kdy: 02 Prosince 2006, 12:04:43 »
Cao, tak drobny update.. porad to nefunguje :(

..ve skole pomohlo smazat dhclient.leases ale doma na netboxu nic. Aktualni stav tedy je ze z windows to jede (dostanou ip z dhcp a pohoda), ale z kubuntu nic.
Zkousel jsem tcpdump a pakety s zadosti o dhcp odchazi (zda se), ale nic neprichazi. Zkousel jsem i we windows releasnout ip a reboot do linuxu a nic. Tak jsem zkousel ve windows vytahnout sitovy kablik (admin ve skole rikal ze wokna pri ukonceni releasujou ip) takze to by melo zapricinit ze ip zustane pridelena) a v linuxu by melo stacit nastavit ip co jsem mel ve win.. a take nic (zkousim echo na dhcp ktere z woken funguje).
Takze uz fakt nevim. Na technicke podpore netboxu me rekli ze oni problem nevidi a ze se na ten dhcp z ubuntu dostanou v pohode. Zkousel jsem taky knoppix a pro jistotu ubuntu 6.06 live a take nic. Jeste mi na podpore rekli abych se podival na firewall jestli tam nemam nejaka pravidla popripade povolil aby pozadavky odchazely.. nevim sice jak se to dela (kdyby nekdo mohl jasne a strucne poradit co kde nastavit byl bych vdecny), tak zkusim neco nekde najit.

Diky za pripadny tip..
Nik
notebook ASUS A6Je, kubuntu EE

nikes

• Návštěvník
« Odpověď #53 kdy: 02 Prosince 2006, 13:16:08 »
Ahoj tak jsem tu na foru vyhrabal tento thread..
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=4168&p=2
a trochu jsem se inspiroval...
no a zjistil jsem ze u prikazu mi to pise..

Kód: [Vybrat]
sudo ethtool eth0
Settings for eth0
no data available
(zkouseno jak z meho k* EE tak i z cd live ubuntu

coz mi prijde podivne..
Nik

nikes

• Návštěvník
« Odpověď #54 kdy: 02 Prosince 2006, 14:38:42 »
Hmmm tak dalsi update..

kdesi jsem se docetl ze byly problemy s ubuntu a moji sitovkou ( RTL8168B ), takze jsem stahl nove ovladace, zkomiloval a nainstaloval.

ted uz sudo ethtool eth0 hlasi to co by mel az na to ze tam je radek
Speed: Unknown! (65535)

pokud to zkusim natvrdo priradit pomoci ethtool -s eth0 speed 100 tak se vypise
cannot set new settings: operation not permited
not setting speed

a v dmesg | grep eth
pribude vypis zacinajici

xxx BUG: soft lockup detected on cpu#1
a par radku silenych adres atd.. (obsahujici .. R1000_READ_GMII_REG .. kde R1000 je jmeno toho noveho driveru k sitovce

Nevi nekdo co s tim? ..tohle uz zacina byt mimo me lamerske linuxove schopnosti :)

Diky
Nik

edit:
hmm tak to vypada na vetsi problem :(
http://www.abclinuxu.cz/forum/show/153748#1

nanux

• Návštěvník
« Odpověď #55 kdy: 03 Prosince 2006, 13:25:02 »
Mam stejnou sitovku. A naprosto stejny problem s DHCP. Nainstaloval jsem drivery r1000 primo od realteku. A jsem presne ve stejnem bode. ethtool take nezna rychlost ani duplex. A bohuzel i vysledek pri sudo ethtool -s eth0 speed 100 je not permitted. Pokud by mel nekdo nejakou radu, byl bych zavazan. Linux bez site neni uplne pouzitelny ;]
Lenovo ThinkPad T400 - K/Ubuntu 9.04

nikes

• Návštěvník
« Odpověď #56 kdy: 03 Prosince 2006, 17:17:23 »
Cau.. no mam teorii z je problem asi nekde v driveru.. jediny co jsem z experimenu zatim zjstil je ze ve skole sitovka jede (jela.. jsem zvedavy jestli pojede i ted kdyz jsem se zacal drbat v tom driveru) a doma nejede. A jediny rozdil ktery je, je ze doma mam 10M zatimco ve skole je 100M nebo 1G. Jsem si stoprocentne jist ze to ve skole jelo (tzn zadna wifi).
Ted jsem si prinesl i hub - 10M abych videl jestli se na siti primo fyzicky neco deje.. a v linuxu se ani nerozne svetylko na hubu takze sitovka neni aktivni..
No budu patrat dale...

Jinak bych poprasil znale o pripadnou pomoc a mozna jak postupovat ohledne toho drivery.. protoze toto vypada opravdu na bug (a mozna mam sanci pomoc s resenim).

Diky
Nik

Pavelp

• Host
« Odpověď #57 kdy: 03 Prosince 2006, 17:41:06 »
Ta karta je gigabit ? (podle oznaceni toho modulu).

nikes

• Návštěvník
« Odpověď #58 kdy: 03 Prosince 2006, 18:11:21 »
Jojo gigabit...
kdesi jsem nasel patch 8169 driveru tak aby zvladl i 8168 tak to zkusim..

Nik

Pavelp

• Host
« Odpověď #59 kdy: 03 Prosince 2006, 19:14:03 »
Nebude jednodussi vrazit tam "obycejny" realtek 8139 ? Sam jsem mel problem s Intel ether-expres 1000 na Debianu, taky jsem musel modul kompilovat, ten ktery byl v distribuci nesel.
Je mozne, ze "tisicovkove" karty budou krapet problematicke.

Tomáš

• Návštěvník
« Odpověď #60 kdy: 03 Prosince 2006, 21:35:28 »
Ahoj, napsal jsem vlastní dotaz, ale je tam mrtvo:)Mám s připojením k internetu taky problém, mám fast ethernet.Vše vypadá že funguje, dokonce jsem dneska přeinstaloval na ubuntu 6.10 a stále mi to nejde podle výpisu ifconfig mi síťová karta šlaperoute bl taky ok, ale když jsem dal ping www.seznam,cz napsalo mi to unknown host...Nebo tak něco, ale nechápu proč?

Pavelp

• Host
« Odpověď #61 kdy: 04 Prosince 2006, 06:32:40 »
Zakladni testy HW a SW pro pripojeni k siti jsem popisoval v jinem vlaknu, tusim tady v sitich zkuste hledat a provest ty testy.

nanux

• Návštěvník
« Odpověď #62 kdy: 04 Prosince 2006, 16:08:00 »
Citace: Pavelp
Nebude jednodussi vrazit tam "obycejny" realtek 8139 ? Sam jsem mel problem s Intel ether-expres 1000 na Debianu, taky jsem musel modul kompilovat, ten ktery byl v distribuci nesel.
Je mozne, ze "tisicovkove" karty budou krapet problematicke.
No jiste to rad zkusim, jen jestli by mi mohlo byt objasneno jak to tam vrazit?

V ovladacich od Realteku (r1000) je krome nastavovani rychlosti skrze ethtool i tato moznost:
insmod ./src/r1000.ko speed=SPEED_MODE duplex=DUPLEX_MODE autoneg=NWAY_OPTION

ale kdyz to pustim skrze sudo a zmenim parametry na hodnoty, projede mi trikrat prazdna obrazovka terminalu a na terminalu je posleze jen prompt. Provedl jsem i depmod -a ale take bez vysledne a po kontrole pomoci ethtool je speed stale unknown.
Priznam se, ze se presne neorientuji ve zpusobu prace s moduly v jadre, tedy i zde muze byt problem.

Pavelp

• Host
« Odpověď #63 kdy: 04 Prosince 2006, 16:46:01 »
No, ja jsem se spatne vyjadril, musim si davat vic bacha, omluva. Neslo o modul, ten by nepomohl.  Mel jsem na mysli KARTU Realtek 8139, coz je 100/10 karta. A ta by asi ?!?!?! sla. Ten modul musi zafungovat bez parametru, na implicitni hodnoty. Kdyz nejde, parametry nepomuzou.

nanux

• Návštěvník
« Odpověď #64 kdy: 04 Prosince 2006, 16:50:39 »
U notebooku to neni uplne trivialni ;]

Nejak nejsem ochoten uverit tomu, ze nikomu s timto druhem karty nefunguje sit. Kdyz jsem to nenasel ani v buglistu. Vim, ze to muze byt nejaka magicka kombinace ruznych faktoru, ale presto.. nejsem sam.

Pavelp

• Host
« Odpověď #65 kdy: 05 Prosince 2006, 06:56:52 »
Tak uz si sypu popel na hlavu, neprecet jsem si to poradne a je to v signature. Holt prace kvapna .... Do NB by se sitovka cpala asi slozite, mozna by to zvladli Pat a Mat ....

nanux

• Návštěvník
« Odpověď #66 kdy: 05 Prosince 2006, 11:04:05 »
Ja se zase omlouvam, ale nesel jsem prispevek, kde by bylo popsany zakladni testy site.

Napada me dotaz, zda-li tedy existuje nejaka distribuce, kde by tato sitova karta fungovala...

Pavelp

• Host
« Odpověď #67 kdy: 05 Prosince 2006, 12:12:39 »
hw testy: lshw, lspci, lsmod, modinfo, mii_tool, mii_diag, ethtool
sw: ifconfig, ping, dig, netstat, route, pripadne nmap

nikes

• Návštěvník
« Odpověď #68 kdy: 07 Prosince 2006, 21:55:36 »
Hola hola,
tak maly pokrok :)). Notebook jsem dotahl do skoly a zjistil ze mi tam uz nejede ani sit ani wifi :).. pritom si myslim ze jsem to nijak moc nerozdrbal ;).
Zkusil jsem nainstalovat nove jadlo 2.6.19. ale mel jsem s ubuntu problemy (tuhlo po startu) - bylo konfigurovano ubuntu konfigem. Tak jsme tam dali 2.6.19 ktere bylo konfigurovano skolni distribuci.. to sice najelo ale spousta acpi chyb a modprobe a sitovka stejne nic.
Nakonec admin poradil update biosu (ze to tam par lidem taky blblo, i kdyz maji jine rady notebooku).
Po update biosu se vse rozjelo a dokonce s puvodnim jadrem (orig kubuntu 6.10) a novym ovladacem r1000.
Nove jadro (a 8169 driver) jsem jeste nerozbehl (zkusim pres vikend). Kdyz pak poreferuju jak se na sitovku tvari tento ovladac a jadro.

Diky vsem za rady.. (jakozto linux zelenac jsem se tim hodne naucil :).

Nik.

nanux

• Návštěvník
« Odpověď #69 kdy: 08 Prosince 2006, 12:56:16 »
Bohuzel mam posledni bios ;[ model Asus V1J

nanux

• Návštěvník
« Odpověď #70 kdy: 09 Prosince 2006, 11:39:25 »
Zkousel jsem ted Fedoru 6 a problem je zde uplne stejny jako v Ubuntu 6.10 - nedostava zadne DHCP offery.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.