Ahoj, mám problém se zvukem a potřeboval bych radu. Zkoušel jsem i postup na wiki, ale nic z toho mi nefunguje.
Mám repro 5.1 zapojené do integrované zvukovky společně se sluchátky a mikrofonem. Zvukovka má klasicky 3x jack + 2 další vyvedené ze základní desky. V Ubuntu 10.04 jsem zkoušel v nastavení zvuku přepínat mezi různým nastavením a u žádného mi nehraje subwoofer. Když dám 5.1, tak dostanu zvuk ze všech reproduktorů kromě subwooferu. Zkoušel jsem to na mp3 ve vestavěném přehrávači a další jsem zkoušel v audacious. Ani po přepnutí 5.1 v přehrávači nedostanu ze subwooferu žádný zvuk. Podle wiki jsem zkoušel ten návod na úpravu konfigu pokud nehraje subwoofer, ale ani to nepomohlo.
Pokud chcete nějaké další info nebo výpis příkazu a konfig, tak neni problém jenom přesně takhle nevím co všechno sem mám vypsat.
Ještě napíšu, že je to zkoušeno na čistou instalaci Ubuntu 10.04 a doinstalován byl pouze MC a Audacious + podpora mp3 formátu. Zkoušel jsem to rozchodit už ve Fedora 12, ale ani tam se mi to nepodařilo a to ani úpravou konfigu kde se změní počet kanálů z 2 na 6.
Edit: Když v nastavení zvuku zvýším hlasitost subwooferu, tak zvuk začne trochu prskat a je slyšet, že to co má hrát subwoofer jde jakoby do všech repráků, ale subwoofer nehraje nic.