Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ASUS K52JK - podpora Ubuntu..?  (Přečteno 2583 krát)

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
  • I have a D'OH authority.
ASUS K52JK - podpora Ubuntu..?
« kdy: 17 Května 2010, 18:42:35 »
Zdravím.
Chcem sa spýtať, ak máte niekto skúsenosť, prípadne viete, podporuje ASUS k52JK Ubuntu 10.04 LTS? Na oficiálnej stránke som našiel len model k52JB, čo veľký rozdiel asi nebude, no nikde som sa nič o podpore Linuxov nedočítal.

Dualboot: Ubuntu 10.10, Windows Vista SP1
AMD Turion X2 Ultra Dual-Core 2,26GHz
nVidia GeForce GT130M 4GB RAM 500GB HDD

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: ASUS K52JK - podpora Ubuntu..?
« Odpověď #1 kdy: 17 Května 2010, 18:53:41 »
vyskusaj live cd [nabootovat sa da aj z usb flash] a otukaj si to vtom, tak zistis najlepsie co vsetko ide, popripade potom uz pomocou googla pozistujes ake narocne by pre teba bolo ladenie problemovych veci ak sa dake vyskytnu
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 17 Května 2010, 19:44:24 »
Problém je v tom, že zmienený notebook sa chystám kúpiť, je bez OS a ak na ňom nič nerozbehnem, bude prúser - Windows k dispozícií nemám..

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #3 kdy: 17 Května 2010, 19:50:38 »
Vies co? ja som sa takymito vecami nikdy nezaoberal.proste som kupil PC, strcil som live cd a hned instaloval...este sa mi nestalo ze by ubuntu neslo spustit ci uz na mojom alebo na pocitaci niekoho ineho...za pokus to stoji.popripade je na nete kopec inych distribucii...ta pravdepodobnost ze by ti na tom nic neslo je mala..:D hlavne sa neboj
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 17 Května 2010, 20:01:02 »
Vies co? ja som sa takymito vecami nikdy nezaoberal.proste som kupil PC, strcil som live cd a hned instaloval...este sa mi nestalo ze by ubuntu neslo spustit ci uz na mojom alebo na pocitaci niekoho ineho...za pokus to stoji.popripade je na nete kopec inych distribucii...ta pravdepodobnost ze by ti na tom nic neslo je mala..:D hlavne sa neboj

Čo ovládače? Čo ak nainštalovať pôjde ale nebude si vedieť s ničím rady, t.j. internet, tlačiareň, etc..?

David MS

• Návštěvník
    • EliteChoice.cz
« Odpověď #5 kdy: 18 Května 2010, 00:12:03 »
Ahoj,
díval jsem se na sestavu toho stroje. Není tam nic neobvyklého. ASUSy jsou z 85% "LINUX READY" Za 2 roky podpory Ubuntu jsme se nesetkali s problémem na ASUSu. Klidně kup. Od začátku poběží vše. Případně se obrať na forum nebo i na nás www.elitechoice.cz
« Poslední změna: 18 Května 2010, 00:36:18 od David MS »
Rozum a láska rostou ve svobodě.  Ubuntu je svoboda
DiamDavid diamdavid@gmail.com www.elitechoice.cz

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 19 Května 2010, 20:16:44 »
No hej s tym som sa stretol....myslim ze ovladac na wifi nesiel.ale stacilo to zapichnut cez kabel a stiahnut ho z netu...popripade si ho stiahnes z repozitarov z ineho PC a nainstalujes...ciest je vela na tebe je len aku si vyberies...
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

L.E.n

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 20 Května 2010, 20:51:11 »
No hej s tym som sa stretol....myslim ze ovladac na wifi nesiel.ale stacilo to zapichnut cez kabel a stiahnut ho z netu...popripade si ho stiahnes z repozitarov z ineho PC a nainstalujes...ciest je vela na tebe je len aku si vyberies...

Nuž, len keby viem kde a ako ovládače hľadať :) Už s ovládačmi na Win som mal problémy... keď je 1) tisíc ovládačov na jednu vec, 2) jeden ovládač na jedinej stránke, potom dopracovať sa k výsledku dá pekne zabrať...

jAster_BA

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 20 Května 2010, 22:04:40 »
Ale v linuxe to ide rychhlejsie....staci ak poprosis ochotnych ludi na fore a pomozu ti s tym :D

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.