Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: pomalé spouštění OO.o v Kubuntu 10.04 a špatně fungující schránka  (Přečteno 2200 krát)

Neo

• Aktivní člen
  • *
1. Chci se zeptat na vaše zkušenosti s fungováním OO.o v Kubuntu 10.04. Otevření souboru trvá opravdu strašně dlouho. Stejně pomalu se to chovalo i v předchozím vydání ale to jsem sváděl na hraní si se systémem. Teď mám ale čistou instalaci a je to to samé.
Nejvíc mě dorazilo, že jsem začal zkoušet Archlinux a tam se OO.o otevře podstatně rychleji. Nebude to tedy problém OO.o nebo KDEček, ale někde u mě nebo v Kubuntu.
Máte někdo nějaký nápad čím by to mohlo být nebo kde to zjistit?
2. Stejné je to se schránkou (Klipper), když zkopíruju nějaký text (Ctrl+c) a chci ho potom někam vložit (Ctrl+v) tak to neudělá nic (občas ano). Musím otevřít schránku, vybrat zkopírovaný text (občas tam ale vůbec není) a potom to vložit jde.
Případně to vloží předposlední zkopírovaný text, poslední kopírovaný text tam ale je.
Největší problém mám v calcu. Pokud vyberu část tabulky a chci jí potom vložit na jinam tak to občas funguje. Pokud ale ne a já to musím vybrat ve schránce tak se vloží text bez formátování a je to v podstatě nepoužitelné.
Problém s tím mám už od Kubuntu 9.10 a také jsem doufal, že se to novou instalací vyřeší, ale je to úplně stejné.   
Díky
Ubuntu 17.04.

Neo

• Aktivní člen
  • *
Re: pomalé spouštění OO.o v Kubuntu 10.04 a špatně fungující schránka
« Odpověď #1 kdy: 20 Května 2010, 12:10:41 »
Tak jsem vyzkoušel tento návod http://www.zolved.com/synapse/view_content/28209/How_to_make_OpenOffice_run_faster_in_Ubuntu
a nic  :( . I po tom nastavení se soubor otevře za 21.6 s - je to chyba nebo vlastnost ;D
A ještě další pozorování. Samotné OO.o se otevře rychle (3.5s) ale když dám otevřít poslední dokument tak to trvá dlouho (18.5s) Ten dokument je .doc a má 10 stránek.
« Poslední změna: 20 Května 2010, 12:15:59 od Neo »
Ubuntu 17.04.

Neo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 26 Května 2010, 08:35:29 »
Tak koukám, že je to neřešitelné, nezajímavé nebo špatně napsané. :-(
Nicméně jsem zkusil pustit OO.o v konsoli a zde je výsledek. Objeví tam někdo zkušenější v čem by mohla být chyba?
karel@karel-acer:~$ openoffice.org
OpenOffice.org(1838): ""CurrencyIntroducedDate" - conversion of "" to QDate failed" " (wrong format: expected 3 items, got 1)"
OpenOffice.org(1838): ""CurrencyIntroducedDate" - conversion of "" to QDate failed" " (wrong format: expected 3 items, got 1)"
karel@karel-acer:~$ OpenOffice.org(1838): ""CurrencyIntroducedDate" - conversion of "" to QDate failed" " (wrong format: expected 3 items, got 1)"
OpenOffice.org(1838)/kdecore (services) KMimeTypeFactory::parseMagic: Now parsing  "/usr/share/mime/magic"
OpenOffice.org(1838)/kdecore (services) KMimeTypeFactory::parseMagic: Now parsing  "/home/karel/.local/share/mime/magic"
QInotifyFileSystemWatcherEngine::addPaths: inotify_add_watch failed: No such file or directory
QFileSystemWatcher: failed to add paths: /home/karel/.config/ibus/bus
Bus::open: Can not get ibus-daemon's address.
IBusInputContext::createInputContext: no connection to ibus-daemon
Ubuntu 17.04.

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 10 Června 2010, 13:15:45 »
To musíš mít nějaký problém ve své instalaci Kubuntu, v mém Kubuntu 9.10 ani 10.04 popisované problémy s rychlostí OO.o nemám (byť tedy už dávno nemám čistou instalaci). Se schránkou popisované problémy taky nemám. Co se týká formátování obsahu schránky, zkus v nastavení Klipperu odškrtnout "Vybírat pouze text" (nicméně nemám to odzkoušeno, ale něco jiného odpovídajícího tam nevidím).
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

mio69

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 01 Července 2010, 22:22:28 »
Já mám stejný problém s otevíráním souborů v Ubuntu 10.04. I při zaškrtlé volbě rychlého načtení v systémovém panelu trvá první spuštění asi tak 20 s. Dle mého názoru se jedná o sprasenou integraci v distribuci. Je s podivem, že to málokoho zajimá ,asi OpenOffice moc nepoužíváte. Zkusil jsem vypnout efekty a compiz, vyměnit ovladač Nvidia a stále to samé. Pouze pokud je dokument pouze pro čtení , tak se bleskově otevře. Zkusil jsem laborovat s poslední verzi 3.2.1 od Oracle, ta je ještě pomalejší. Na jiném počítači sem měl Pclinux Os poslední verze, tam je vše v pohodě. Tak je to použitým buildem OpenOffice nebo grafickou kartou nebo něčím co já neznám....
Ubuntu 10.10
Registered Linux User #506269

mijo

• Návštěvník
U mě (Xubuntu 10.04) se writer, calc ad. spouštějí do 3 sekund. Ovšem první otevření souboru trvalo snad 15 s. Pokud jsem aplikaci neukončil, další soubory se již otevíraly rychle.

Řešení jsem nalezl na fóru http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/double-clicking-on-open-office-files-leads-to-very-slow-opening-808048/.

Spočívá v úpravě souboru /etc/hosts
_výchozí stav_
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 galaxy

_po úpravě_
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 galaxy
127.0.0.1 galaxy localhost galaxy.(none)

mio69

• Návštěvník
U mě (Xubuntu 10.04) se writer, calc ad. spouštějí do 3 sekund. Ovšem první otevření souboru trvalo snad 15 s. Pokud jsem aplikaci neukončil, další soubory se již otevíraly rychle.

Řešení jsem nalezl na fóru http://www.linuxquestions.org/questions/linux-software-2/double-clicking-on-open-office-files-leads-to-very-slow-opening-808048/.

Spočívá v úpravě souboru /etc/hosts
_výchozí stav_
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 galaxy

_po úpravě_
127.0.0.1 localhost
127.0.1.1 galaxy
127.0.0.1 galaxy localhost galaxy.(none)

Děkuji moc, změna je hned viditelná. Je ale nutné místo galaxy dát jméno svého počítače, aby to nikoho nemátlo.Na to jsi zapoměl.
Ubuntu 10.10
Registered Linux User #506269

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.