Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nefunkcni klavesa shift  (Přečteno 2597 krát)

K4N3C

• Návštěvník
nefunkcni klavesa shift
« kdy: 21 Května 2010, 21:30:32 »
zdravim pratele,

potykam se s drobnym, ale o to vice neprijemnym problemem. po instalaci ubuntu 10.04 na notebook hp compaq 2510p mi prestala fungovat klavesa shift. fyzicke poskozeni vylucuju - nefnguje ani jedna z dvojice techno klaves a ve win a predchozi verzi ubuntu fungovala. zkousel jsem jine rozlozeni, vsemozna nastaveni, ale bez uspechu - podobny problem zde jiz nekdo prave pro tuto verzi ubuntu resil, ale nic z toho nepomohlo.. neresite / neresil jste nekdo pdoobny problem, popr. nenapada vas nejaka rada ci reseni.. [pardon nenapisu ani otaznik ;]]] ps; jen pro upresneni jde o cistou verzi os a klavesa shift nesla uz behem volby rozlozeni pri instalaci ;-/

predem diky za kazdou radu..

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
Re: nefunkcni klavesa shift
« Odpověď #1 kdy: 22 Května 2010, 21:51:46 »
Nejdřív vyzkoušej Shift v konzoli:
přepni se do ní Ctrl+Alt+F1, přihlaš se, a pak spusť showkey. Zmáčkni levý Shift a pak pravý, zkopíruj sem, co to vypsalo, mělo by to být něco jako
Kód: [Vybrat]
keycode  42 press
keycode  42 release
keycode  54 press
keycode  54 release

Program se ukončí sám po 10 sekundách. Zpět do grafiky přes Alt+F7.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

jencek

• Návštěvník
Re: nefunkcni klavesa shift
« Odpověď #2 kdy: 22 Března 2011, 12:09:51 »
Taky se mi to stalo. Řešení sice není nic moc, ale mě stačilo přepnout Efekty Vzhledu z Normální na Žádné. Někdy později budu řešit o co jde, tak když se mi to podaří vyřešit i pro Efekt Normální, tak napíšu jak.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.