Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc s nastavením Pure-ftpd  (Přečteno 3512 krát)

MisfiT

• Návštěvník
    • Metal-Fórum.cz
Pomoc s nastavením Pure-ftpd
« kdy: 22 Května 2010, 12:55:51 »
Zdravím,

snažím se zprovoznit si domácí ftp server. Po chvilce hledání vhodného softwaru padla volba na PureFTP. Při instalaci jsem postupoval podle tohoto návodu https://help.ubuntu.com/community/PureFTP , snad dobře, avšak mám problémy s nastavením oprávnění. Když se na server přihlásím přes filezillu, zobrazí se složka /home/ počítače s nainstalovaným serverem s tím, že mohu klidně procházet systém souborů, domovské složky ostatních uživatelů a mám práva ke všem souborům. Já bych ale potřeboval, abych se po připojení k ftp svým jménem a heslem dostal do složky /home/ftp/jmenouzivatele a nemohl se odsud dostat nikam jinam. A jelikož mám ještě jeden disk, tak aby se dalo dostat i na něj.

Prosím tedy o radu, děkuji.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
Re: Pomoc s nastavením Pure-ftpd
« Odpověď #1 kdy: 22 Května 2010, 13:24:09 »
V tomhle kroku sudo pure-pw useradd joe -u ftpuser -d /home/ftpusers/joe si nastavíte adresář a výš se daný uživatel nedostane.  ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

MisfiT

• Návštěvník
    • Metal-Fórum.cz
Re: Pomoc s nastavením Pure-ftpd
« Odpověď #2 kdy: 22 Května 2010, 13:43:40 »
Aha, on byl nejspíš problém v tom, že jsem jako přihlašovací jméno k ftp volil stejné jako je v systému. Díky

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.