Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: AMAROK nebo jiný přehrávač hudby  (Přečteno 2347 krát)

bretik.cz

• Návštěvník
  • Jo Ostrava a linux, to je moje :)
AMAROK nebo jiný přehrávač hudby
« kdy: 23 Května 2010, 13:32:36 »
Ahoj, mám problém s Amarokem v Kubuntu 10.04, jen přeskakuje na další písničku bez přehrání, když smažu jeho nastavení v /home/bretik/.kde/share/apps/amarok tak mi sice přehrává, ale jen do dalšího restartu pc, a mazat toto nastavení stále se mi opravdu nechce, všechny kodeky mám nainstalované. Potkalo už toto někoho ? Pokud ano napište mi prosím jak jste toto vyřešili, jinak sháním nějaký přehrávač, který by se zobrazil v systémové části tray lišty. Díky.
Používám Linux Mint, začal jsem s PCLinuxOS, dále Mandriva Linux, Kubuntu 9.10, openSUSE 11.2 + 11.3 Milestone 4, 6, Kubuntu 10.04, Linux Mint 9 Isadora, Linux Mint 10 Julia, Linux Mint 11,  Kubuntu, Ubuntu  11.10, Linux Mint 12 Lisa,

ufo

• Návštěvník
Re: AMAROK nebo jiný přehrávač hudby
« Odpověď #1 kdy: 23 Května 2010, 21:30:07 »

bretik.cz

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Května 2010, 08:48:44 »
Tak bohužel gstreamer nainstalovaný mám, ale písničky přeskakují dál :(
Používám Linux Mint, začal jsem s PCLinuxOS, dále Mandriva Linux, Kubuntu 9.10, openSUSE 11.2 + 11.3 Milestone 4, 6, Kubuntu 10.04, Linux Mint 9 Isadora, Linux Mint 10 Julia, Linux Mint 11,  Kubuntu, Ubuntu  11.10, Linux Mint 12 Lisa,

wlado

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 24 Května 2010, 16:39:43 »
Chybí ti tam xine, gstreamer kdečko primárně neopoužívá ale amarok na něj umí jet také - musí se to jen nastavit, možná nejjednodušší cesta jak mít všechno včetně kodeku v kubuntu je nainstalovat metabalík kubuntu-restricted-extras bez nějakého dlouhého vysvětlování co se kam má dát.
Kubuntu 10.04 (KDE 4.4.3)
Zkuste GO, nejstarší dokonalou deskovou hru na světě...  třeba na http://www.gokgs.com/
vše o go zde http://www.goweb.cz/

bretik.cz

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 27 Května 2010, 18:18:09 »
Tak tenhle balík mi nějak nejde nainstalovat :( když ho vyberu a dám instalovat, tak se mi znova načte seznam aktualizací s hledaným názvem, a toto můžu dělat stále dokola, ale prostě ho nenainstaluju.

wlado

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 27 Května 2010, 22:51:49 »
Tak tenhle balík mi nějak nejde nainstalovat :( když ho vyberu a dám instalovat, tak se mi znova načte seznam aktualizací s hledaným názvem, a toto můžu dělat stále dokola, ale prostě ho nenainstaluju.

otevři si terminal (alt+f2 napiš konsole dej enter) vlož příkaz:
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install kubuntu-restricted-extraspokud se to nenainstaluje, vlož sem výpis a budeme hned chytřejší co se děje

dále doporučuji si nainstalovat klasický synaptic na instalaci programů - jede bez problémů a je použitelnější než ten z defaultní ;)

nebo zkus nainstalovat přímo balík libxine1-ffmpeg

pak si ještě vzpomínám, že po nějaké aktualiziaci mi toto dělalo také a pomohlo smazat konfigurak .xine v domovském adresáři, tak doufám, že už tě to pofrčí
« Poslední změna: 27 Května 2010, 22:58:40 od wlado »
Kubuntu 10.04 (KDE 4.4.3)
Zkuste GO, nejstarší dokonalou deskovou hru na světě...  třeba na http://www.gokgs.com/
vše o go zde http://www.goweb.cz/

bretik.cz

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 31 Května 2010, 10:24:19 »
Teď už se mi to naistalovalo, ale problém přetrvává, prostě nejde přehrávat, opět jen skáče z písničky na písničku, rychlostí blesku :(
« Poslední změna: 01 Června 2010, 10:08:36 od bretik.cz »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.