Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nezobrazí se lišty  (Přečteno 6816 krát)

xjacka

• Návštěvník
Nezobrazí se lišty
« kdy: 25 Května 2010, 11:47:29 »
Jsem začátečník a právě jsem nainstaloval ubuntu na starý počítač. Ale mám problém. Celý systém normálně funguje ale nezobrazuje se ani horní ani spodní lišta. při kliknutím pravým tlačítkem na plochu se normálně objeví nabídka, přez terminál se mi také podařil spustit i firefox ale lišty nejsou. Můžete mi prosím poradit jak je zobrazit? děkuji

Mr Shaman

• Aktivní člen
  • *
Re: Nezobrazí se lišty
« Odpověď #1 kdy: 25 Května 2010, 12:00:04 »
nemas problem tady?

Citace
Ruční instalace

Pokud budete instalovat GNOME dodatečně a nepoužijete přitom metabalík ubuntu-desktop, neměli byste zapomenout nainstalovat balík gnome-applets. Pokud bude tento balík chybět, objeví se po přidání apletu na obrazovce chybové hlášky jako například

OAFIID: GNOME_Panel_TrashApplet

je to odstavec z wiki

http://wiki.ubuntu.cz/GNOME%20Panel%20%28Karmic%29?highlight=%28p\%C5%99idat%29|%28panel%29

xjacka

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 25 Května 2010, 12:09:21 »
Projel jsem celý článek a pomohlo Obnovení standardního nastavení panelu. Nechápu proč protože jsem se systémem nic nedělal. Tohle bylo jeho první spuštění, ale děkuji za radu.

xjacka

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 25 Května 2010, 12:49:59 »
Lišta se sice objevila, ale při dalším spuštění zde zase není a celý proces jsem musel provést znova.
Kód: [Vybrat]
gconftool-2 --recursive-unset /apps/panel
Kód: [Vybrat]
pkill gnome-panel Nevíte co s tím aby to zůstalo napořád?

aloisam

• Host
« Odpověď #4 kdy: 25 Května 2010, 18:34:57 »
Zkus smazat v Domovské složce, skrytý adresář .gconf.
Ale když tvrdíš, že to máš po čistý instalaci, tak nevím jestli to pomůže.

frostyman

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 25 Května 2010, 21:34:54 »
smazani nepomuze mnohdy.... zustane to tehdy, kdyz spustis pres aplikace-nastaveni-RELACE A SPOUSTENI nebo neco takoveho.  V zalozce Automaticky start aplikace das pridat panel/panel a pak to zaskrtnes. po spusteni se automaticky nacte.  Jen pak jeste v RELACE, das ulozit hned po tom, jak v terminalu listy nastavis.
Takto se povedlo me...mel jsem ten jisty problem.

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #6 kdy: 26 Května 2010, 12:02:25 »
Asi se bude jednat o nějakou chybu v systému, dneska mi se stejným problémem volali dva klienti nezávisle na sobě. Prostě jim najednou zmizel horní panel. Vyřešili jsme to na dálku smazáním konfigurace gnome:

rm -rf .gnome .gnome2 .gconf .gconfd

Po opakovaném přihlášení zatím OK.

Borex

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 23 Srpna 2010, 21:59:32 »
Měl jsem úplně ten samý problém - zmizely mi lišty. Tak jsem udělal, co radí Lukáš Svoboda, ale zmizely mi z plochy ikony a na ploše nefunguje pravé tlačítko myši...

Borex

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 23 Srpna 2010, 22:40:44 »
Po dalším restartu se objevily i ikony na ploše a i pravé tlačítko myši funguje. Bohužel ale jakmile změním ten hnědý motiv vzhledu na jiný, vše se opakuje - zase zmizí lišty.  >:(

arrange

• Závislák
  • "jdu s hlavou vztyčenou..."
« Odpověď #9 kdy: 23 Srpna 2010, 22:56:13 »
Dělá to to samé v novém účtu? Zkus to.
http://www.openstreetmap.org - mapy celého světa "wiki style"

Borex

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 25 Srpna 2010, 02:14:25 »
Tak jsem si vytvořil nový účet a je to zatím dobrý, jen pro změnu zmizel ovladač hlasitosti z horní lišty. (Malý detail a už to tu bylo úspěšně řešeno.) Jen si říkám, že toho mizí trochu moc...

Borex

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 26 Září 2010, 19:26:44 »
POŘÁD SE NEZOBRAZUJE HORNÍ A DOLNÍ MENU BAR !!!

Už je to delší doba, čekal jsem, že se to nějak samo opraví v aktualizacích. Lišty se pořád nezobrazují. (Ubuntu 10.04) Přišel jsem na to, jak je "nahodit" ručně: přes Alt-F2 gconf-editor  > apps > panel > toplevels > top_panel_screen0 > zaškrtnout políčko autohide a znovu ho odškrtnout - a hle objeví se horní lišta, podobně i s bottom_panel_screen0.
Nevěděl by někdo, v čem je problém nebo jak to vyřešit natrvalo. Tohle musím dělat při každém startu počítače.  >:(
Díky.
« Poslední změna: 26 Září 2010, 20:10:31 od Borex »

Borex

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 16 Října 2010, 10:30:14 »
Myslím, že jsem přišel na to, v čem je problém. Za vše může pravděpodobně nesvobodný ovladač grafické karty NVIDIA (verze 96). Odstranil jsem ho a lišty se normálně samy zobrazují. Přičemž nepozoruji žádné viditelné zhoršení kvality zobrazení.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.