Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Re: Nemůžu nastavit připojení k síti  (Přečteno 1035 krát)

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
Re: Nemůžu nastavit připojení k síti
« kdy: 18 Května 2010, 22:02:22 »
Dobrý den, pořídil jsem si notebook Acer Extensa 5235 a doma si na něj dle providera nastavil připojení nejprve na Windows XP. Potom jsem na něj nahodil Ubuntu 10.04 a zjistil, že moje IP adresa koliduje s domácím počítačem. Nakonec přišel jednoho odpoledne kamarád a nějakou dobu jsme zjišťovali, kde je problém. Všimli jsme si, že ačkoliv jsme do NetManagera zadali IP adresu, DNS serveru, stejně se IP adresa nenahodila. Nakonec kamarád udělal nějakou změnu v IPv6 a bylo po ptákách. Ale dnes jsem si pořídil vlastní kabel (doposud sdílen s bratrem střídavě) a odpoledne ještě bez problémů, ale teď mi bratr řekl, že nám IP kolidují. No fakt že jo, ten Linux si nastavil nesprávnou IP a při hledání kabelu hledá Drátové připojení dle parametrů z Masarykovy univerzity, což už je samo podivné. Když zadám IP adresu a masku i adresu výchozí brány, tak po uložení je adresa výchozí brány opět prázdná. Zkouším i měnit IPv6, ale nejsem si jist. Paradoxně Win XP s kabelem nemá problém, jen Linux nějak hapruje. V čem se dopouštím chyby?

miropiro

• Aktivní člen
  • *
    • Můj blog na iDNES.cz
Re: Nemůžu nastavit připojení k síti
« Odpověď #1 kdy: 26 Května 2010, 20:35:03 »
Problém vyřešen, nastavení IPv6 byl klíč k řešení.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.