Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak nastavit vlastní verzi balíčku tak aby se neaktualizoval  (Přečteno 2071 krát)

Jiří Vysoký

• Návštěvník
Potřebuji do systému dát vlastní balíček s patchem. Systém mi jej ale opět upgraduje na stejnou verzi bez patche. Dá se tomu nějak zamezit? Třeba dát apt-get vědět že balík je už nainstalován. V Synapticu to po instalaci vypadá, že balíček vůbec není v systému.

Dan

• Aktivní člen
  • *
Jak nastavit vlastní verzi balíčku tak aby se neaktualizoval
« Odpověď #1 kdy: 19 Listopadu 2006, 12:49:35 »
Moc Vám nerozumím, ale pokud vytváříte vlastní úpravený balíček, stačí tam dát svůj label a čísilko pro odlišení verze, pak vám jej nic přeinstalovávat nebude.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopadu 2006, 18:08:25 »
Nainstalovaný balíček uzamknout v Synapticu nebo Adeptu.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Jiří Vysoký

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2006, 23:34:46 »
Tak to zamčení balíčku mě také napadlo, ale prostě to nefunguje :-( Vyhledám si svůj balíček v Synapticu, označím jej a v menu dám "Uzamknout verzi". Pak se ztratí to, co se našlo a zhola nic se nestane. Když jej vyhledám znova, tak je "Uzamknout verzi" opět odškrtnuto (poznámka: samozřejmě, že pouštím Synaptic přes gksudo).
Abych nemluvil obecně, tak trochu svůj problém konkretizuji. Jedná se mi o knihovnu libid3, která je bugová a nefunguje s EasyTag při ukládání Unicode (EasyTag si sám stěžuje). Našel jsem na internetu patchovaný deb balíček ve stejné verzi. Funguje bezvadně, ale Synaptic a aktualizace systému se jej snaží neustále nahrazovat stejnou verzí bez patche. Když se v Synapticu podívám na "Vlastnosti" balíčku vidím dostupné dvě verze se stejným číslem. Jedna má v závorce edgy a druhá now. Zkoušel jsem podle rady dát "Upřednostnit verzi" a vybrat svůj patchovaný balíček (předpokládám že je to ten now), ale výsledek je opět stejný - zhola nic se nestane a Synaptic se jej neustále snaží upgradovat na svou edgy verzi :-(
Možná bych si našel radu jinde, ale po dvou hodinách hledání jsem to vzdal a myslím si že by tento problém mohl zajímat i jiné na tomto fóru. Věřím, že pro nějakého ostříleného roota to bude prkotina a budu rád, když poradí.

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #4 kdy: 20 Listopadu 2006, 08:22:40 »
U mne Upřednostnit verzi -> Instalovat tento balíček -> Uzamknout balíček funguje zcela normálně. Mám takto blokováno několik balíčků.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.