Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: na nove verzi nejde zvuk na stare sel  (Přečteno 2093 krát)

linux baby

• Návštěvník
na nove verzi nejde zvuk na stare sel
« kdy: 28 Května 2010, 14:31:47 »
Dobry den predevčirem jsem se rozhodl povisit z ubuntu 9.04 na ubuntu 10.04 ale to neslo tak jsem povisil na 9.10 a nasledne hned na 10.04 .Tak a tet k problemu na ubuntu 9.04 jsem mel hru Urban terror a return tu castle wolfenstein dokud jsem to mel na 9.04 sel zvuk krasne ale tet us nejde vzdy zapnu hru v menu je zvuk skvely ale jakmile chci hrat prestane jit nevite cim to muze byt .Predem dekuji za odpovedi

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
Re: na nove verzi nejde zvuk na stare sel
« Odpověď #1 kdy: 28 Května 2010, 15:02:05 »
No a náhodou nemáš několik zvukovek? Anebo variantu zvukovky onboard a pak grafárnu HDMI a tudíž včetně zvukového čipu? Pak je potřeba zvolit ten zvukový čip ze kterého posloucháš. 10.04 z nějakého záhadného důvodu vždy preferuje zvuk na grafárně, pokud je, před ostatními. Což je samozřejmě totální hovadina. Vždy by měl upřednostnit onboard zvuk, pak zvukovou kartu a až na posledním místě zvukovku on grafárna.
Mám s tím také své neblahé zkušenosti. Toto kritizuji, on to není ani bug, je to vlastnost, ovšem špatná. K tomu aby jeden tuto situaci napravil musí doinstalovat další komponenty okolo PulseAudio týkající výběru typu zvukového zařízení anebo jejich zákazu.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

linux baby

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Května 2010, 15:31:20 »
Komponenty o kterych mluvis ,jsou v synapticu jestyl jo mohl bych poprosit o vypsani ja jsem opravdu zacatecnik a jeste se v linuxu tolik nevyznam

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 28 Května 2010, 15:50:15 »
PulseAudio Device Chooser -> balíček padevchooser
A tím jsem zakázal vše to, ze kterého jsem neposlouchal. Pak kdyby něco zkus restartnout. A uvidíš. Já myslím, že je to ono. Prostě je v těch preferencích šílenej nepořádek. Jedna aplikace hraje, druhá ne, každá s těch aplikací preferuje jiné zvukové zařízení a standartním nástrojem pro nastavení zvuku desktopu to prostě udělat nelze.

linux baby

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 28 Května 2010, 16:03:01 »
Moc dekuju kdyby neco hned se zas ozvu  ;) :)

Drtikol

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Června 2010, 12:19:41 »
Ahoj
mám taky na ubuntu 10.04 problémy se zvukem že mi nehrajou všechny reproduktory.
Problém bude nejspíš tady, protože mám grafárnu HDMI a zvukovku Realtek:
No a náhodou nemáš několik zvukovek? Anebo variantu zvukovky onboard a pak grafárnu HDMI a tudíž včetně zvukového čipu? Pak je potřeba zvolit ten zvukový čip ze kterého posloucháš. 10.04 z nějakého záhadného důvodu vždy preferuje zvuk na grafárně, pokud je, před ostatními.
Nainstaloval jsem balíček padevchooser, a potřeboval bych poradit co a jak zakázat/povolit/upravit v PulseAudio Device Chooser aby zvuk nešel z grafárny, nějak se tam v tom nevyznám. díky za pomoc :)

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 04 Června 2010, 22:34:41 »
Spusť PulseAudio Device Chooser, v oznamovací oblasti se ti objeví applet, tam vyber Volume Control a pak:

Stalo se mi totiž už, že pomocí předvoleb zvuku to nechtělo zabrat.

Drtikol

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 06 Června 2010, 13:19:20 »
Do Volume Control sem se před tím nepodíval, dík, ale nějak tam není žádná možnost cokoli vypnout:

Nedá se zvuková karta přepnout tady v alsamixeru a když tak jak?:
« Poslední změna: 06 Června 2010, 13:22:49 od Drtikol »

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 06 Června 2010, 17:59:30 »
A co máš přesně za typ grafárny?
A co máš přesně za typ základní desky?
Podle všeho máš opravdu jedno zvukové zařízení, a to HDA Intel na základní desce.

Drtikol

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 07 Června 2010, 11:08:58 »
grafárnu mám nVidia GeForce 9600M GT
typ základní desky ti nepovím, jelikož to nevím =)
je to MSI GX720
ale jak koukám na tu konfiguraci, tak zvuková karta je integrovaná...

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 07 Června 2010, 18:30:19 »
Ano, tak identifikace HW je v pořádku. Skutečně ta tvoje karta nVidia GeForce 9600M GT neobsahuje zvukový čip. Ono totiž neznamená, když má HDMI tak že má vestavěný i zvukový čip jako je to obvyklé u ATI karet.
V tvém případě se jedná notes a podle všeho má zvukový modul RealTek ALC882H HD Audio Codecs. Ale pravděpodobně ti ho Ubu identifikuje jako:
  • Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)
to zjistíš v terminálu zadáním:
  • lspci
Pravděpodobně budeš muset udělat jisté změny, viz například: http://forum.ubuntuusers.de/topic/kein-sound-mit-intel-hda-chip-alc882h/
Tam se to týká sice staršího jádra, ale kdopak ví. Ještě bych se mérknul do biosu notesu, zdali ta zvukovka nelze nastavit do jiného režimu.

Drtikol

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 08 Června 2010, 09:22:17 »
Tak už vše funguje v pořádku, repro v notebooku hrajou všechny :D
s tímhle si měl pravdu:
V tvém případě se jedná notes a podle všeho má zvukový modul RealTek ALC882H HD Audio Codecs. Ale pravděpodobně ti ho Ubu identifikuje jako:
  • Audio device: Intel Corporation 82801H (ICH8 Family) HD Audio Controller (rev 03)
díky za návod na http://forum.ubuntuusers.de/topic/kein-sound-mit-intel-hda-chip-alc882h/ ten pomohl
Ještě jednou dík ;)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.