Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu z ničeho nic nenaběhne  (Přečteno 907 krát)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
Ubuntu z ničeho nic nenaběhne
« kdy: 28 Května 2010, 21:00:43 »
Včera jsem vypla PC jako vždy. Žádné šťouravé změny jsem v systému nedělala a dnes mi nechce ubuntu naběhnout.
Jen v záchraném modu. Nechala jsem opravit balíky ale stejně nic.
V grubu se zvolí ubuntu (jako vždy), objeví se obrazovka s logem a pak monitor napíše NO SiGNAL a vypne se...

žádné aktualizace mi ubuntu nenabízí, tak nevím co s tím. Nemůžu vracet žádné změny, protože jsem žádné nedělala. Nicméně včera jsem stahovala aktualizace, tak možná se tam něco porouchalo..

nemáte někdo podobný problém? nebo nápad? posledně jsem skončila u reinstalu...to se mi moc nechce  :(

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re: Ubuntu z ničeho nic nenaběhne
« Odpověď #1 kdy: 28 Května 2010, 22:14:55 »
Skus v nudzovom rezime(alebo ako sa to vola) zmenit ovladac z fglrx na radeon. To by mohlo pomoct nabehnut ubuntu a potom sa moze riesit dalej. Pripadne ten fglrx rovno odinstaluj.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

donny

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 28 Května 2010, 23:47:35 »
já bych se zaprvé podíval do logů X serveru - /var/log/Xorg.log nebo podobný název souboru (nemám přístup k žádnému Ubuntu, abych se podíval). Můžeš to kdyžtak zkusit postnout sem, kdybys z toho sama nic nevykoukala.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 30 Května 2010, 09:55:19 »
díky za tipy,

jak problém přišel, tak odešel.. druhý den už ubuntu naběhlo normálně a to jsem s tím nic nedělala  :o
tak nevím...  ???

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.