Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: připojení obrazu media (virtualní cd/dvd room)  (Přečteno 2689 krát)

elljey

• Návštěvník
připojení obrazu media (virtualní cd/dvd room)
« kdy: 01 Června 2010, 10:31:29 »
ahojte, mám iso image a potřeboval by jsem ho připojit pod linuxem. Na strankach tohoto fora jsem viděl jen rady z roku 2006 a 2007 což mi přijde trošku offtopic, proto zakládám nový topic.

Takže už jsem zkusil ze stranek na wiki ubuntu jsem zkusil dvě rady (ta jedna co je v ubuntu od začátku a program Furius ISO Mount), ale výsledek žádný, připojit to nejde, jen to píše nějakou chybu. Tak nevím, nepotřebuju na to stáhnout nějké knihovny nebo tak něco aych to rozjel?

Image je ve formátu ISO, zkoušel jsem ho připojit pod windows 7 v dameonu a tam mi fungoval naprosto korektně, takže předpokládám, že image vadný není.

Používám ubuntu 10.04

odkaz na stránky wiki, kde jsem zkoušil ty dva grafické návody:
http://wiki.ubuntu.cz/Připojení%20obrazu%20média

za všechny rady a nápady budu moc vděčný

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: připojení obrazu media (virtualní cd/dvd room)
« Odpověď #1 kdy: 01 Června 2010, 10:35:04 »
Kód: [Vybrat]
sudo mount -o loop -t iso9660 <ISO soubor> <cílový adresář>A toto?

fish

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2010, 10:49:25 »
V Nautilus - kliknúť na .iso, pravé tačítko myši, Otvoriť pomocou Archive Mounter. Súbory vidno iba v Nautilus.
Acer Aspire 5738ZG/Intel T4400/ATI MR HD 4650/4GB RAM :: Ubuntu 10.04 64bit/Kbuntu 10.10 64bit/Win7 HP 64bit

elljey

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Června 2010, 11:31:50 »
berme to tak, že jsem dá se říct začátečník, o víkendu jsem přešel z win na linuxy, pomaličku se učím, myslím, že mi to i jde, ale s příkazy zatím celkově ve směs valčím. Zvladl sem si předělat flashplayer pro 64b procak, takový ty zakldní příkazy, abych si nastavil něco po startu, ale jinak plavu a dávám přednost grafickým programum než terminalu
Moc nechapu <ISO soubor> <cílový adresář> to mám přimo navest na to iso? nebo nazev isa v <> a potom cestu kterou opět dám do<>

sudo mount -o loop -t iso9660 <ISO soubor> <cílový adresář>

vím, že to zní hloupě, ale jak říkám začínám a ted si to nemužu vyzkoušet, nejsem doma u notasu, takze si to muzu maximalne v hlave prehravat

« Poslední změna: 01 Června 2010, 11:33:35 od elljey »

regine

• Stálý člen
  • **
Nautilus
« Odpověď #4 kdy: 01 Června 2010, 16:07:42 »
V klasickém/standardním prostředí Ubuntu (Nautilus) udělám na ISO-soubor dvojklik myší a na ploše se vytvoří ikonka pro vstup do "adresáře" ISO. Toď vše.
Ubuntu 16.04 LTS 32bit, 22.04 LTS, 24.04 LTS

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.