Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Chtěl jsem si dnes poslouchat rádia...  (Přečteno 1539 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Chtěl jsem si dnes poslouchat rádia...
« kdy: 01 Června 2010, 11:51:45 »
Spustil jsem Rhythmbox a hledal rádia. Půlka jich nehraje, odkazy jsou neaktuální. Zkusil jsem dvě tři česká přidat, je to krkolomné a nehrajou všechna. Vizualizace často mrzne.
Nainstaloval jsem Exaile a plugun pro Shoutcast radia. Plugin se zobrazil, ale zatuhl na vyhledávání... po několika restartech aplikace se výsledek neměnil.
Nainstaloval jsem si tedy aTunes 1.13.6.1. Menu není plně čitelné, obaly se tahají blbě, ale rádia hrají... ale každé druhé zatuhne celou aplikaci a je nutno jí restartovat...
Nainstaloval jsem tedy novější aTunes 2.0.0. Při pokusu o přehrátí čehokoli vyskočí dva chybné dialogy Error bez textu.
Prostě, dnes rádia prohrabávat nemohu.

Doporučte prosím nějakou aplikaci pro U8.04, která nabídne několik tisíc tříděných rádií, ve kterých se dá hrabat a nezmrzne to? (něco jako winamp před deseti lety)
« Poslední změna: 01 Června 2010, 14:31:18 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
Re: Chtěl jsem si dnes poslouchat rádia...
« Odpověď #1 kdy: 01 Června 2010, 14:05:36 »
nechces se na to vykaslat a koupit si maca a nebo alespon prejit na windows?

nemuzu si pomoct, ale nikoho jako Ty fakt neznam ..

na shoutcast.com mas nekolik tisic radii .. kdyz na nejake kliknes tak se ti otevre ve vlcu a funguje na 100% .. v amaroku mam nekolik 100 radii, nemam zadnej problem

Díky. Odpovím postupně.
Macka už jsem si objednal na poslouchání muziky doma, protože tam jsem náročný, nemám čas ani náladu experimentovat, ale jen poslouchat muziku. Zpět k Windows rozhodně nechci. Nemám rád MS.

Já taky nikoho jako ty neznám. Je to běžné, každý je jiný. :-)

Na webu rádia jsou, ale když už někdo zlenivěl a zpohodlněl (jako já) za ta léta s WinAmpem, tak těžko bude hledat rádia na webu a poslouchat je ve VLC. Jedině by se psal rok 1997, když jsem s rádii začínal...

Nainstaloval jsem si Amarok a mp3 hraje, rádia stáhl a první 4 ze seznamu hrají, takže zatím nejlepší. Obaly z Amazonu nestáhl téměř žádné (nejvíc jich stáhl Exaile v U10.04), ale na to kašlu... Nenašel jsem zatím na to kde v Amaroku přidat další zdroje pro tahání obrázků obalů. Nefunguje prolínání při přechodu z jednoho rádia na druhé. Nelze hodnotit jednotlivá radia v playlistu.
Samozřejmě, že polovina vizualizací nefunguje a z těch co fungují část nejde ve fullscreenu... Ale hlavně nemrzne (!) a tak je to zatím třetí nejlepší přehrávač, co jsem viděl po iTunes a WinAmpu.
« Poslední změna: 01 Června 2010, 16:42:58 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

compaq

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 01 Června 2010, 14:29:06 »
to neni pravda !! na shoutcast.com si vyfiltrujes radie podle zanru nebo podle nejakeho hledani co chces a jen kliknes na zlutej cudlik hrat .. co je na tom tezkyho?

Chci si to řadit do oblíbených, playlistů, číst si info o rádiu, řadit dle okamžitého počtu posluchačů apod...
« Poslední změna: 01 Června 2010, 14:51:41 od compaq »

Frejda62

• Aktivní člen
  • *
  • Na Linuxu se stále učím.
« Odpověď #3 kdy: 15 Června 2010, 14:48:55 »
frejda-desktop
Ubuntu 12.04
 i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GeForce 9500 GT 1024 MB   RAM..2.G

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.