Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gaim - problém s připojením  (Přečteno 1319 krát)

johnnykrn

• Návštěvník
Gaim - problém s připojením
« kdy: 19 Listopadu 2006, 19:04:00 »
Dobrý den, ubuntu mám pouze pár dní a potřeboval bych radu. Gaim se mi vůbec nechce připojit na internet. Zkoušel jsem mnohokrát založit nový profil a měnil jsem loginovací server z login.oscar.aol.com na login.icq.com, měnil sem i port 5190 na port 443 (jak se píše na icq.com při problému s přihlášením). Žádný firewall zatím nemám, ostatní programy (Thunderbird, Firefox) se dostanou na net bez problému. Když se zkusím připojit, tak to po nějakém čase hodí hlášku "Nelze se připojit k hostiteli". Nevíte čím to je, nemáte podobnou zkušenost? Předem dík.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #1 kdy: 19 Listopadu 2006, 19:15:19 »
S gaim som nemal najmensie problemy a to som okrem svojho konta nic nenastavoval. Skus neake ine programy na ICQ. Pripadne si zisti ci ti tieto sluzby neblokuje poskytovatel. Firewall mas, ten je v ubuntu od zaciatku len je vypnuty tak porozmyslaj ci si neskusal nejaky graficky nastavovac prenho(Firestarter a pod.).
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

p.dohny

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 19 Listopadu 2006, 20:49:11 »
No tak taky otázka jakýho Gaima se snažíš rozběhnou nebo teda resp. jestli jsi chtěl novější verzi než jsi měl v základním systému a pokoušel jsi se jí nějakým způsobem nainstalovat. Jinak jak tu radí TIBOR zkuš jiný program napš GAJIM.
Ubuntu 20.10.
Nachystej mi uzenáče, na snídani jsem zpátky :)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 19 Listopadu 2006, 20:50:36 »
Zkuste spustit gaim v příkazové řádce, třeba vyskočí nějaké errory a budeme moudřejší.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.