Moc bych od těch wokenních her nečekal. Radši si nainstaluj nějaké multiplatformní/linuxové.
Já pod Wine zkoušel několik originálních her pro Win XP a naprosto bez problémů mi fungovaly tyto (stačilo mít naintalované WINE a spustit SETUP.EXE, popř. jiný spouštěcí soubor z daného CD/DVD):
Diablo 2 Lord of Destruction - tady běžně hraju na battle.netu a je to OK, akorát při problémech s grafikou je potřeba zvolit jen "2D Engine" ikdyž grafický test nabízí 3D
Stronghold Crusader (prodává se běžně v obchodech (Interspar, Hypernova,..) pod názvem Stronghold Warchest)
Heroes of Might and Magic III CompleteHeroes of Might and Magic IVZatím jediná, která odolává, je moje srdcová záležitost - Age of Empires 1 a hlavně Age of Empires 2 - Conquerors
ale už jsem tu někde na fóru narazil na postup, jak i toto vyřešit
Pro úplnost dodávám, že mám konfiguraci: AMD Athlon X2 4000+ , 2GB DDR2, integrovanou grafiku řady GeForce 7 a jedu na 22" TFT v rozlišení 1680x1050, jinými slovy: nemám žádnou, na současnou dobu,
nadupanou sestavu a a uvedené hry chodí velice svižně; je ale pravda, že na AMD Duron 950 s 512MB DDR1 a integrovanou grafikou řady GeForce6 třeba Diablo nestíhá.., takže nativní linuxová hra je každopádně lepší volba