Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: AVI do MP4 - Avidemux  (Přečteno 2522 krát)

toxicduke

• Návštěvník
    • DukeBlog
AVI do MP4 - Avidemux
« kdy: 03 Června 2010, 16:53:19 »
Zdravim

prosim mam problem s aplikací avidemux

když chci převádět AVI do MP4 tak mi to nahlásí::: pro H.263 je povoleno pouze QCIF a subQCIF

snažil sem se to vygooglit ale nenašel jsem nic co by mi pomohlo ... mno já vlastně ani nevim co to je takže nevím co mi může pomoct...

pacholik

• Závislák
Re: AVI do MP4 - Avidemux
« Odpověď #1 kdy: 03 Června 2010, 17:24:44 »
to je rozlišení - QCIF je 176×144 a subQCIF 128×96

libor007

• Stálý člen
  • **
Re: AVI do MP4 - Avidemux
« Odpověď #2 kdy: 06 Června 2010, 00:08:12 »
nastavujes jen kontejner, musis vybrat i spravny kodek, treba xvid nebo x264. h263 umi jen nizke rozliseni...
Kubuntu 20.04

ajka.ja

• Aktivní člen
  • *
    • utancovatse
MOV do MP4
« Odpověď #3 kdy: 11 Ledna 2012, 17:51:47 »
Ahoj, potřebuji převést video .mov do mp4, aby bylo přehrávatelné pro mobil. Zkouším přes avidemux, ale stále to hlásí chyby, prosím, můžete mi poradit, jak to nastavit? Předem moc dík!

Píše mi to " [BuildChain] Encoder initialization failed not activated, make sure number of channels and bitrate are compatible with encoder!" - když to nastavuji podle návodu zde http://www.my-mobile.cz/viewtopic.php?t=3034
Problém je možná, že hned u bodu 3.:  MPEG4-ASP (lavc) tam na výběr nemám, jen MPEG4-ASP (avcodec)
« Poslední změna: 11 Ledna 2012, 17:59:17 od ajka.ja »

libor007

• Stálý člen
  • **
Re:AVI do MP4 - Avidemux
« Odpověď #4 kdy: 11 Ledna 2012, 18:07:35 »
nainstaluj si handbrake, pro převody na mobily idealni
Kubuntu 20.04

Rover623

« Odpověď #5 kdy: 11 Ledna 2012, 18:38:14 »
Není třeba nic nastavovat, v kolonce "Auto" je přímo profil pro iPod, ten je použitelný i pro většinu mobilů. Ale jak tady již někdo psal, pro video pro mobily je lepší HandBrake

ajka.ja

• Aktivní člen
  • *
    • utancovatse
« Odpověď #6 kdy: 12 Ledna 2012, 08:43:50 »
Není třeba nic nastavovat, v kolonce "Auto" je přímo profil pro iPod, ten je použitelný i pro většinu mobilů. Ale jak tady již někdo psal, pro video pro mobily je lepší HandBrake

Tak avidemux začal vykreslovat, ale pak napsal zase chybu s encoderem - "[BuildChain] Encoder initialization failed Not activated, make sure number of channels and bitrate are compatible with encoder"

A hanbrake je asi nad moje schopnosti nainstalovat. Podle návodu tady https://launchpad.net/~stebbins/+archive/handbrake-releases jsem to zkopírovala do zdrojů softwaru. Ale v  synapticu žádný balík handbrake nemám:-(

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 12 Ledna 2012, 14:46:25 »
Jakou máš verzi Ubuntu? Předpokládám, že jednu z těch, která je podporovaná tím repozitářem - 9.10, 10.04, 10.10 nebo 11.04, tj. ne nejnovější Oneiric.
Po přidání zdrojů
Kód: [Vybrat]
sudo add-apt-repository ppa:stebbins/handbrake-releases stačí udělat
sudo apt-get update  čímž dojde k aktualizaci zdrojů -> tj. pak v terminálu spustit např.
sudo apt-get install handbrake a je to.
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

ajka.ja

• Aktivní člen
  • *
    • utancovatse
« Odpověď #8 kdy: 12 Ledna 2012, 16:06:38 »
mám narwhala
popravdě řečeno mi už delší dobu nejdou aktualizace ničeho, ale zrovna teď to neřeším, jsem nyní v Indii. zrovna mám hennu na rukách a nemůžu ani moc datlit ;)

Ale ten převod videa bych potřebovala....

teď to napsalo
W: Selhalo stažení http://ppa.launchpad.net/stebbins/handbrake-releases/ubuntu/dists/natty/Release  Unable to find expected entry 'deb-src/source/Sources' in Release file (Wrong sources.list entry or malformed file)

E: Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.
« Poslední změna: 12 Ledna 2012, 16:11:58 od ajka.ja »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.