Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nastavení prostředí v ubuntu  (Přečteno 1245 krát)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
Nastavení prostředí v ubuntu
« kdy: 03 Června 2010, 23:03:10 »
Chtěl bych se prosím zeptat, jak mohu nastavit v ubuntu UNE tyto věci?

1. když chci vypnout PC, tak mi vždy naskočí dotaz, jestli opravdu vypnout. Jak to zruším?
2. jak docílím toho, abych nemusel dvojklikat na tlačítka, ale mohl kliknout jen jednou(jako při klikání na odkazy)?

Děkuji
petr

ondraL

• Návštěvník
Re: Nastavení prostředí v ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 04 Června 2010, 00:04:57 »
1) jestli myslíš aby se počítač okamžitě vypnul při stisknutí tlačítka pro vypnutí, tak:
Systém > Volby > Nastavení napájení: je tam něco o nastavení tlačítek vypnutí - tak vybrat: počítač okamžitě vypnout. a na nic se to neptá
jestli myslíš vypnutí počítače softwarovou volbou, tak by to možná šlo obejít příkazem
Kód: [Vybrat]
halt nevýhoda je že de jen pod rootem, ale systém se na nic neptá a okamžitě vypne
2) Systém > Volby > Správa Souborů > Chování: volba - vybírat položky jedním kliknutím (jestli těmi tlačítky myslíš složky apod.)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 04 Června 2010, 01:50:31 »
díky. to by mne nenapadlo se tam podívat...
petr

aloisam

• Host
« Odpověď #3 kdy: 04 Června 2010, 09:07:18 »
add 1) nevím jak to má UNE, ale pokud se vypíná přes stejnej applet v panelu, jako normální ubuntu, tak se dialog obejde pomocí: alt+F2 → gconf-editor → /apps/indicator-session/suppress..

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 04 Června 2010, 09:24:23 »
jj. děkuji. nastavil jsem ve správě napájení, ale pořád to při vypínání chce toto
Opravdu chcete ukončit všechny programy a vypnout počítač?

také jsem zjistil, že ve FF, ač mám nastaveno "obnovit panely z minula při spouštění FF", tak se mi vždy po restartu otevře bílá stránka.

také bych chtěl docílit toho, že když zapnu netbuk, tak aby se mě to při najíždění uživatele neptalo na heslo. Taktéž když mi zhasne obrazovka z důvodu nečinnosti, tak pak po pohnutí myší to chce po mě heslo. Je to otravné...

Neví prosím někdo, co s tím? Děkuji
Petr
« Poslední změna: 06 Června 2010, 20:34:28 od petrzovy »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.