Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Evolution - IMAP gmail - změna v nastavení serveru !!!  (Přečteno 2638 krát)

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
Evolution - IMAP gmail - změna v nastavení serveru !!!
« kdy: 04 Června 2010, 14:39:11 »
Zdravím, dnes jsem zjistil, že mi evolution přestala odesílat maily, asi po roce. Vždy se zastavila na 100% a nic.

Hledal jsem chybu a nakonec zjistil, že - oproti dřívějšku a i oproti tomu jak google stále radí na svých stránkách - v nastavení serveru se už nezadává port, tzn. že pokud máte evolution a e-maily na gmailu, přes imap, tak už nezdávejte smtp.gmail.com:587 (nebo 465) ale pouze smtp.gmail.com. Pamatuju si, že dříve to nefungovalo naopak - pokud jste zadali pouze smtp.gmail.com, maily se neodesílaly.

Tento topic jsem založil proto, že jsem žádný podobný nenašel a kdyby měl někdo podobný problém, může mu to pomoct (jak říkám, problém jsem vyřešil náhodou, všude - vč. google samého - radí zadávejte porty, zadávejte.

PS: Kdyby někdo, kdo tomu rozumí více napsal nějaké vysvětlení, nezlobil bych se, díky  ;)
« Poslední změna: 09 Června 2010, 03:26:37 od urgulak »
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

marosoo

• Návštěvník
Re: Evolution - IMAP gmail - změna v nastavení serveru !!!
« Odpověď #1 kdy: 10 Června 2010, 18:56:43 »
Mám tieť taký problém, aký tu bol načrtnutý, lenže po odskúšaní možností, čo kolega spomenul sa mi rozposielanie mailom nepodarilo spojazdniť. Neviete ešte poradiť v čom by to mohlo byť?

novas33

« Odpověď #2 kdy: 10 Června 2010, 20:30:15 »
Mám tieť taký problém, aký tu bol načrtnutý, lenže po odskúšaní možností, čo kolega spomenul sa mi rozposielanie mailom nepodarilo spojazdniť. Neviete ešte poradiť v čom by to mohlo byť?
Nevím jestli je to změna nastavení serveru,ale já mám účet taky u googlu a vždycky jsem zadával jenom server odchozí pošty smtp.gmail.com,jediné co musí být je použít zabezpečené připojení šifrování SSL.Mám účet už dlouho a funguje odesílání G kalendář všechno.
Ubuntu 18.04 LTS

boonn

• Aktivní člen
  • *
  • Urgulak the Great
« Odpověď #3 kdy: 16 Června 2010, 14:12:19 »

Podstatné je, že se jedná o imap, jen pro kontrolu, jinak nevím, pokud příjímaní funguje a odesílaní nefunguje, a máte imap, navrhoval bych zkusit různá nastavení (bez portu, pak 587 a pak 465) ... pokud i to nepůjde tak už netuším. (PS: měl jsem stejný problém na třech různých počítačích, a vše se vyřešilo)
The only good is knowledge and the only evil is ignorance.
   ~ Socrates
 Use linux flarerpg.org - great open source game

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 16 Června 2010, 14:52:48 »
Mně to stále s portem 587 STARTTLS jede. Klient Thunderbird. Imap.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.