Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prestala fungovat "kablova siet"  (Přečteno 1134 krát)

bambulko

• Aktivní člen
  • *
Prestala fungovat "kablova siet"
« kdy: 04 Června 2010, 17:25:53 »
cafte
z nicoho-nic mi prestala fungovat kablova siet :( nepomaha ani restart ani nic podobne ;(
vcera OK a dnes sa pripojim jedine cez wifi ;( neviete poradit ako to obnovit? mam Ubuntu 10.04, v sietach vidim Auto eth0, po kliku sa tvari ze sa pokusa pripojit, v menu sa aj objavi moznost ODPOJIT, ale to je vsetko. zobrazi sa hlaska o tom, ze siet nie je a ze so offline ;(

zaujimave je, ze pri tom spojeni Auto eth0 je ze nikdy nebolo spojene. nemohlo mi nejake spojenie zmiznut? da sa to obnovit?
« Poslední změna: 04 Června 2010, 17:28:08 od bambulko »
FUJITSU; Ubuntu 12.04

bambulko

• Aktivní člen
  • *
Re: Prestala fungovat "kablova siet"
« Odpověď #1 kdy: 04 Června 2010, 17:54:26 »
este ma napadla jedna vec (ze ak som to nejak zmazal to funkcne pripojenie). viete mi poradit, kde su tieto pripojenia zapisana? robim si backup pomocou sbackup, takze mozno... ;)

dik
FUJITSU; Ubuntu 12.04

Joshua_88

• Návštěvník
Re: Prestala fungovat "kablova siet"
« Odpověď #2 kdy: 04 Června 2010, 18:03:21 »
Zvířátka mají hrozně ráda kabely, divný je, že silovým obvodům se obloukem vyhnou :-D

Na zdířce síťové karty jsou 2 indikační LED, svítí/blikají?

Nastavení síťových karet najdete v /etc/network/interface a nastavit ho můžete ručně na statickou IP
Kód: [Vybrat]
auto eth0
iface eth0 inet static
        address 192.168.1.2
        netmask 255.255.255.0
        gateway 192.168.1.1
nebo dhcp
auto eth0
iface eth0 inet dhcp

poté je potřeba nastavení restartovat
/etc/init.d/networking restart
EDIT: no s tím nastavením sítě jsem Vám asi neodpověděl na Vaši otázku, asi chcete vědět kde jsou uložená data z gnome network manager (zkuste google). Nicméně pokud síť nastavíte tak jak jsem popsal bude to GNM respektovat a použije se to co je nastaveno v /etc/network/interface
« Poslední změna: 04 Června 2010, 18:07:49 od Joshua_88 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.