Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefungující USB myš a USB klávesnice v 6.10 Edgy Eft [vyřešeno]  (Přečteno 1688 krát)

Sp@ce

• Návštěvník
Zdravím vážené osazenstvo fóra, jsem začátečník a mám problém s fungováním USB myši a USB klávesnice, oboje od Logitechu, myš je MX510, klávesnice Media Elite Keyboard.

Při prvním spuštění z Live CD fungovala klávesnice a myš až po restartu PC, takže se mi podařilo Ubuntu na druhý pokus naistalovat. Po spuštění z HDD ovšem už klávesnice ani myš nefunguje. Poté se mi ještě nějakým záhadným způsobem jednou povedlo systém nastartovat přes "recovery mode" a spustit X server, ale poté už ani tento postup nefungoval.
Podle dotazů z fóra jsem zkusil s půjčenou klávesnicí na PS2 přidat do "init" moduly usbhid a usbkbd, ale ani to nepomohlo. Prostě se při zapnutí myš i klávesnice rozsvítí, ale jak začne Ubuntu nabíhat, tak oboje zhazne a už se znovu nerozsvítí.
Jinak v XP funguje klávesnice i myš normálně a dříve, když jsem zkoušel SUSE 10.1 fungovala také bez problémů.

Všemožné volby týkající se podpory USB klávesnice v BIOSu jsem zkoušel měnit také.

Pokud by měl někdo jakýkoliv nápad, budu za něj velice vděčný.

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
Nefungující USB myš a USB klávesnice v 6.10 Edgy Eft [vyřešeno]
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopadu 2006, 11:50:13 »
Pozri sa, či sa náhodou nenachádza v blackliste. Ja som ich tam tiež mal, tak som ich potom zakomentoval. Pozri sa sem do blacklistu a ak je tak, tak ich zakomentuj #
Kód: [Vybrat]
gksudo gedit /etc/modprobe.d/blacklistMalo by tam byt:
blacklist usbmouse
blacklist usbkbd

Tak potom vlož pred tie dva riadky #

Ale môže sa stať, že budeš mať problémy pri bootovaní. Asi je to preto zakázané.
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Sp@ce

• Návštěvník
Nefungující USB myš a USB klávesnice v 6.10 Edgy Eft [vyřešeno]
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2006, 16:25:30 »
Děkuji za pomoc - vyřešeno výše popsaným postupem

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.