Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak na komunikaci Bluetooth a mobilniho telefonu  (Přečteno 8147 krát)

maer

• Aktivní člen
  • *
Jak na komunikaci Bluetooth a mobilniho telefonu
« kdy: 20 Listopadu 2006, 00:09:24 »
Zdravim , ziskal jsem nejake zkusenosti ohledne komunikace mobilu a PC pres Bluetooth. Tak vam to chci predat. :-)

Musite s v SYNAPTIKU nainstalovat Bluez (nejlepe vsechny knihovny a pluginy) pokud vite co jake knihovna ci plugin znamena tak si nainstalujte co potrebujete.

1.
Kód: [Vybrat]
Vytvorte si soubor PIN

sudo nano -w /etc/bluetooth/pin

Vlozte do souboru PIN tento text
1111

Toto cislo znamena vas kod pri synchronizaci zarizeni

2.
vytvorte soubor HCID.CONF

sudo nano -w /etc/bluetooth/hcid.conf

Vlozte do nej tento text
options {
 autoinit yes;
 security auto;
 pairing multi;
# pin_helper /usr/bin/bluepin;
 pin_helper /usr/local/bin/kbluez_pin_simple;
}
device {
 name "%h-%d";
 class 0x100;
 iscan enable; pscan enable;
 lm accept,master;
 lp hold,sniff,park;
}

3.
Vytvorte soubor BLUEZ_PIN_SIMPLE

sudo nano -w /usr/local/bin/bluez_pin_simple

Vlozte do nej tento text
#!/bin/bash
echo "PIN:1111"
PIN (cislo) v souboru PIN a BLUEZ_PIN_SIMPLE museji byt stejne.

btw.:Timto navodem jsem uchodil komunikaci mezi Sony Ericssonem Z520i a PC prez Bluetooth SOLEDO a jde bez problemu ;-)
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 00:09:40 od Anna Taliánová »
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

neveceral

• Aktivní člen
  • *
Komunikace Bluetooth a Mobilniho telefonu
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopadu 2006, 16:59:12 »
přihodím ještě odkaz na synchronizaci nokie e50 s evolution http://ubuntuforums.org/printthread.php?t=260676&pp=100

stranger

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2006, 19:34:05 »
Ide Vam to v Dapperovi, alebo Edgy? V Edgy mi nejde sparovat zariadenie s PC...
Skusil som aj tento postup a takisto to troskota na parovani...

maer

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2006, 19:49:12 »
netusim jestli to jde v Dapperovi protoze jsem to zkousel jen na Edgy!! A v tom souboru HCID.CONF je ta oprava aby se overoval ten kod ;-)
intel i3 3.07GHz , 8GB DDR III , nVidia N560GTX , 1TB Hitachy , Beng 24" FullHD , MB MSI P55-GD80 - Intel P55

stranger

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Listopadu 2006, 20:08:15 »
Aj po reboote ten isty vysledok. Skonci mi to na tom, ze zadam pin v telefone a zahlasi mi, ze sa nepodarilo otvorit modem.

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 22 Listopadu 2006, 11:19:30 »
mne sa akosi bluetooth posahalo :) mysku mi sice pripoji (aj ked nie automaticky, ale aj to raz rozbeham..), ale najviac ma trapi, ze mi nejde prenos dat medzi mobilom ... asi som spravil chybu v konfigu. tak som ich zmazal. ..  dal uplne odstranit balicky a znovu nainstalovat, ale configy sa mi defaultne nevytvorili. daju sa nejak dat nanovo vygenerovat? (vo vseobecnosti pre kazdu aplikaciu)
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

maer

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 22 Listopadu 2006, 12:11:00 »
Citace: stranger
Aj po reboote ten isty vysledok. Skonci mi to na tom, ze zadam pin v telefone a zahlasi mi, ze sa nepodarilo otvorit modem.
tady mozna najdes jak ten modem uchodit ;-) http://mz.utia.cas.cz/misc/D_Link_6310i_T-mobile.ht

maer

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 22 Listopadu 2006, 12:13:08 »
Citace: randy
mne sa akosi bluetooth posahalo :) mysku mi sice pripoji (aj ked nie automaticky, ale aj to raz rozbeham..), ale najviac ma trapi, ze mi nejde prenos dat medzi mobilom ... asi som spravil chybu v konfigu. tak som ich zmazal. ..  dal uplne odstranit balicky a znovu nainstalovat, ale configy sa mi defaultne nevytvorili. daju sa nejak dat nanovo vygenerovat? (vo vseobecnosti pre kazdu aplikaciu)
Nevim jaky konfig myslis ale ja kdyz sjem nastavoval bluetooth tak jsem veskere ty soubory musel vytvorit protoze jsem je nemel teda az HCID.CONF ten mi existoval ale v nem nebyl zadnej script jen informace tak jsem cely obsah prepsal a facha to uplne v pohode ;-)

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #8 kdy: 22 Listopadu 2006, 13:28:28 »
Citace: maer
Nevim jaky konfig myslis ale ja kdyz sjem nastavoval bluetooth tak jsem veskere ty soubory musel vytvorit protoze jsem je nemel teda az HCID.CONF ten mi existoval ale v nem nebyl zadnej script jen informace tak jsem cely obsah prepsal a facha to uplne v pohode ;-)
konkretne /etc/default/bluetooth :)) alebo..nema ho niekto..originalny? :P
== linuxove minimum ==

nikola

• Stálý člen
  • **
    • http://home.tiscali.cz/nikola
« Odpověď #9 kdy: 23 Listopadu 2006, 16:04:16 »
Citace: maer
Timto navodem jsem uchodil komunikaci mezi SonyEricssonem Z520i a PC prez Bluetooth SOLEDO a jde bez problemu ;-)
Smím se zeptat, to bluetooth zařízení je tohle? http://www.soledo.cz/?produkty=bezdratove&produkt=blue-10 Sháním totiž bluetooth adaptér a většinou nikde není uvedeno, jestli podporuje linux.

evžen106

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 23 Listopadu 2006, 21:34:31 »
Zdravím! V návodu od maera se asi vyskytla chybyčka neboť v bodě 2. uvádí soubor "kbluez_pin_simple" a v bodě 3. pak "bluez_pin_simple" bez "k" na začátku. Opravil jsem, leč výsledek se stejně nedostavil. Správce telefonu telefon najde, na telefonu je výzva k vložení hesla a stále "chyba autentifikace". Stejně tak telefon nenajde PC pokud dám vyhledat nové zařízení. Bluetooth file transfer vesele soubory do telefonu posílá, neumí však teď telefon najít. Asi jsem si nějak rozhodil nastavení neboť jsem si nezazálohoval původní "hcid.conf" a mám ten přepsaný.

Ubuntu Dapper 6.06, telefon Nokia 6310

Díky za jakoukoliv další radu

maer

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 24 Listopadu 2006, 01:16:37 »
Omlouvam se vsem uzivatelum Ubuntu 6.06 za mistifikaci protoze toto nastaveni je pro Ubuntu 6.10 a je ozkousene a na 100% funguje! Pokud snad vam to nedje zkus te to podle navodu na http://mz.utia.cas.cz/misc/D_Link_6310i_T-mobile.ht

stranger

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 25 Listopadu 2006, 17:38:41 »
Citace: evžen106
Správce telefonu telefon najde, na telefonu je výzva k vložení hesla a stále "chyba autentifikace". Stejně tak telefon nenajde PC pokud dám vyhledat nové zařízení. Bluetooth file transfer vesele soubory do telefonu posílá, neumí však teď telefon najít. Asi jsem si nějak rozhodil nastavení neboť jsem si nezazálohoval původní "hcid.conf" a mám ten přepsaný.

Ubuntu Dapper 6.06, telefon Nokia 6310

Díky za jakoukoliv další radu
Presne takto isto sa mi ti sprava aj v EDGY. Skusal som to s dvomi Nokiami(6230i, E60) a Motorolou L6.

tomsoyer

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #13 kdy: 26 Listopadu 2006, 12:48:19 »
Nastavil jsem bluetooth podle návodu. Telefon mi najde pc ale obráceně ne.
Mohu posílat soubory z telefonu do pc ten je v pohodě přijme a uloží, ale obráceně když dám v obex clientu najit zařízení tak mi ho to nenajde telefon je nastaven jako viditelný všem bez zabezpečení.
Nastavení systému/ bluetooth mi také nelze najít zařízení.
Tak nevím kde je chyba
HP nx6310 + Kubuntu Feisty Fawn

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #14 kdy: 26 Listopadu 2006, 15:58:28 »
to tomsoyer ... presne ten isty problem ... . ja osm to uz vzdam. .myska mi ide..posielat z phonu do pc tiez (cez bluetooth) a ostatne riesim cez kabel. ..zial nedokazem phon pouzit ako modem a to ma ted dost stve... ax.. .takze..obcas budem musiet wokna pustit, abys om sa dostal nainternet ...
== linuxove minimum ==

stranger

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 30 Listopadu 2006, 15:53:14 »
Tak to uz konecne ide aj mne. Problem bol v kerneli. Zkompiloval som si novy a prvy krat som uvidel okno na zadanie PIN-u :-) Momentalne mam kernel 2.6.18.3.

Pre tych, ktory sa chcu pripojit aj na net cez mobil a bluetooth, male howto
http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=5037

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.