Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: způsob ukládání fotek přes F-spot  (Přečteno 3123 krát)

dredata_zizalka

• Stálý člen
  • **
způsob ukládání fotek přes F-spot
« kdy: 07 Června 2010, 20:27:13 »
Už delší dobu válčím s tím jak mi fspot stahuje fotky na disk. Byla jsem zvyklá, že se mi vytvoří složka s celým datem a tam fotky z daného data.
F spot mi udělá rok, měsíc a den. Než se člověk dokliká k fotce tak to trvá a navíc je to pro mě nepřehledné.

Hledala jsem v nastavení, zda se někde nedá nastavit jakou složku vytvoří ale nenašla jsem nic ani na netu.

Nebyla by nějaká rada? nebo doporučení na jiný program?

díky

novas33

Re: způsob ukládání fotek přes F-spot
« Odpověď #1 kdy: 07 Června 2010, 20:40:11 »
Ahoj,
já používám Picasu   přijde mi o něco lepší než Fspot a má i víc funkcí.Tady je návod jak doinstalovat češtinu  http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,31051.0.html
Ubuntu 18.04 LTS

Luban

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 08 Června 2010, 08:42:36 »
Fotky stahuji přes usb čtečku. Založím si adresář ve tvaru RRRR_MM_DD_NazevAkce. Šlo by to řešit nějakým scriptem, ale zatím jsem se k tomu nedobral. Na správu fotek používám Picasu a v ní mám nastaveno, že kontroluje pro nové fotky pouze adresář "Fotoalbum".

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 08 Června 2010, 09:46:03 »
F-spotu jsem docela prisel na chut. V prve rade to chce naucit se pracovat se stitky, coz mi prijde super. K jedne fotce muzu ulozit nekolik stitku, coz do budoucna vyrazne zprehledni databazi. Nebo-li mam fotku z brigady na nasi chalupe, ktera se odehrala napr. o Velikonocich. Jak to ulozit do slozek tak, abych se v tom do budoucna vyznal, mne nenapada, a proto udelam stitek Chalupa, dale to dam do stitku Brigada a Velikonoce. Kdyz pak kliknu treba jenom na Velikonoce, tak se mi zobrazi historicky vsechny Velikonoce atd. No a k tomu razeni do slozek, proste si dela takto tu databazi, pres menu Fotografie/Exportova do/Slozka si nicmene muzes udelat slozky obvyklym zpusobem.

P.

Luban

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 08 Června 2010, 10:39:38 »
Když to nenechám dělat F-spot, ale dělám to po adresářích, mám záruku, že to i na jiném OS nebo v jiném progamu bude stejný. Nevím, kam ukládá štítky F-spot, ale když jsem ho kdysi zkoušel, ukládal to do jakési vlastní databáze. A to je, podle mě, dost nešikovné. Lepší je ukládání do IPTC nebo XMP, neboť to je pak součástí fotky.

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 08 Června 2010, 10:54:06 »
V nastaveni F-spotu je moznost ukladat stitky do souboru s obrazkem. Defaultne je ale nastaveno ukladat oddelene od obrazku. Musi se to prepnout. Fakt je ten, ze prakticky to vyzkousene nemam, ale mam zaskrtnuto, aby se to ukladalo primo "do fotky". P.

Luban

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 08 Června 2010, 11:14:25 »
hmm ... tak jsem koukal na web F-spotu a je tam napsané, že F-Spot používá SQLite3 databázi, která je umístěna v ~ / .config / F-Spot / photos.db :(. To nastavení ukládání !do obrázku" zapisuje tedy kam?

ufaak

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 08 Června 2010, 11:19:21 »
pustit F-Spot, Upravy, Nastaveni

a hned to tam uvidis ;)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

funk

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 08 Června 2010, 11:21:37 »
Tak jsem to zkousel, kdyz si to treba otevru v klasickem prohlizeci obrazku EOG, tak je to zapsane v metadatech. P.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #9 kdy: 08 Června 2010, 11:26:51 »

pro Mass Storage picasa
pro PTP gtkam
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.