Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: XBMC a vypnutí  (Přečteno 3223 krát)

Michal Poschl

• Návštěvník
XBMC a vypnutí
« kdy: 08 Června 2010, 09:21:02 »
Ahoj,

postavil jsem si vlastní HTPC. Chtěl bych ještě nastavit, aby se počítač místo uspání rovnou vypnul, resp. když bude stisknuto tlačítko uspání.
Lze to nějak provést ?
Mám Ubuntu 10.04 a XBMC 9.11, Zotac ION, biosu nastaveno mód S3(STR)  a ACPI v3.0.
Případné otázky na hardware a software rád doplním.
Díky michal

Vilda74

• Návštěvník
Re: XBMC a vypnutí
« Odpověď #1 kdy: 31 Ledna 2011, 15:36:11 »
Už jsi to vyřešil? Já to teď řeším taky. Resp. chci to nastavit na vypnutí na DO, ale taky se mi nedaří. Zkoušel jsem naopak nastavit režim spánku, ale stále mi to jako první nabízí vypnout PC, ne že by to byl takový problém, ale manželka frflá, že to po zapnutí dlouho nabíhá...

donny

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 31 Ledna 2011, 21:02:15 »
Podívej se do Nastavení > Možnosti vzhledu > Vypnout - tam si můžeš označit, jaký volby máš mít ve "vypínací" nabídce (přikládám screenshot). Tato vypínací nabídka se aktivuje klávesou "S" nebo na úvodní stránce ikonkou se symbolem vypínače

Taky se podívej na Nastavení > Systém > Napájení > Výchozí způsob vypínání (druhý screenshot)

// edit: používám vývojovou verzi xbmc 10, ale v 9.11 by to mělo být podobné

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 31 Ledna 2011, 21:05:23 od donny »
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Vilda74

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 01 Února 2011, 15:22:22 »
Jo jo, našel jsem to tam taky, ale buď jsem to nastavil blbě, nebo nevím. Ještě na to doma kouknu, večer bude čas na experimenty.

P.S. nestalo se ti, že při přidání adresáře s médii se ti vůbec nezobrazil v nabídce, ani po ručním zadání cesty? Já si chtěl udělat zvlášť adesář pro seriály, aby se mi nemotali do filmů, ale vůbec se mi ho nepodařilo v XBMC připojit. Jinak jsem spokojen, ale pořád ještě objevuji nové možnosti a učím se s ním zacházet.

donny

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 01 Února 2011, 19:07:17 »
Myslíš v knihovně, nebo ve správci souborů? Ve správci souborů by to každopádně mělo být vidět a v knihovně pouze pokud byly soubory správně naskenovány a pokud odpovídající seriál/film byl nalezen pomocí "stahovače" (např. imdb.org nebo thetvdb.org pro seriály).

Co se týká toho uspávání, na wiki XBMC je stránka http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Ubuntu_Suspend_/_Wake - pokud vládneš angličtinou, tak se tam podívej, jestli máš nainstalované potřebné balíky a případně si nakonfiguruj PolicyKit podle návodu, co se tam píše.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi

Vilda74

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 01 Února 2011, 22:08:50 »
No když dám "přidat  zdroj" tak ten adresář, který jsem si na to v "home" vytvořil prostě není vidět, ale jiný tam je, přestože v Nautilu jsou oba. Taky nevím jaký je rozdíl mezi "Uspáním" a "Hibernací"

donny

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 01 Února 2011, 23:28:03 »
Není vidět? To je zvláštní. Když vytvoříš jiný, ten vidět je? Je plný nebo prázdný? Resp. pokud je to zdroj k videím, je tam nějaké video?

Uspání neboli S3 neboli suspend-to-ram je přepnutí počítače do takového stavu, kdy zůstává aktivně napájeno minimum obvodů, více méně jen proto, aby obsah RAM zůstal zachován. Tj. hardware počítače se vypne, ale počítač musí být stále nepřetržitě napájen (i když nemá skoro žádnou spotřebu). Uspání i probuzení kolem 3-5 sekund.

Hibernace neboli S4 neboli suspend-to-disk je proces, kdy se obsah RAM zapíše na disk a počítač se poté úplně vypne (nemusí být napájen). Po zapnutí (probuzení) se obsah RAM načte zpět z disku. Doba hibernace i probuzení závisí zejména na velikosti RAM.

Vilda74

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 02 Února 2011, 08:20:39 »
Díky za vysvětlení.
Jinak udělal jsem si adresář Video, tam jsem chtěl dát (a taky dal) filmy, připojeno bez problémů. Pak jsem si udělal adresář Seriály, kam jsem si nakopíroval díly IT crowd a chtěl ho následně připojit jako další zdroj, ale ejhle, ten se mi vůbec neobjevil v nabídce. Když jsem zadal cestu ručně, tak mi to napsalo, že nelze nalézt, jestli hi chci i tak připojit, tak jsem to taky tak zkusil, ale při pokusu o otevření se objevila stejná hláška. Zatím jsem to dál neřešil, připojil jsem zatím jiný disk jako síťový, který stejně chci pro tyto účely později provozovat. Spíš mi to přišlo divné. Ještě to dnes znovu vyzkouším a ozvu se.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.