Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: WEP šifrovanie na wifi  (Přečteno 5219 krát)

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
WEP šifrovanie na wifi
« kdy: 20 Listopadu 2006, 12:08:05 »
Z routeru vysielam internet po dome, ale nadá sa mi šifrovať!

Pre predstavu popísem moju mini sieť:

Hardware v routeri:
ath0 - Vonkajšia sieť starší model, čip Atheros
wlan0 - Interná sieť nový model, čip Atheros (Editované: je to čip Texas Instruments - Abocom)
Drivery sú bez zmeny priamo z jadra, presné názvy kariet teraz z hlavy neviem.

Mám PC-router (Ubuntu 6.10) a internetové pripojenie mám cez wifi s kartou ath0. Tu nieje problém. Z routeru vysielam dalsou wifi kartou wlan0 signál po dome. Tento signál zachytávam pomocou NTB s XPčkami. Po dlhom trápení sa mi podarilo toto spojenie sfunkčniť, ale iba nešifrované spojenie.
Tu ešte vypíšem aké som mal problémy (wlan0), ktoré s tým možno súvisia a ako som ich riešil.
1. Najprv som vysielal na kanále 6, ale spojenie padalo každých cca 10 sekund a potom znova nabehlo. Zmenil som na 10 a ide OK.
2. Občas si v GUI neudržala nadstavenie, zmenil som distro na 6.10
3. Spojenie ide iba ked vypnem šifrovanie.

Pripojenie ide aj v mode master-(managed v NTB) aj ad-hoc. Udáje zadávam cez iwconfig. Pri spustení servera sa spúšta (spuštam zatial ja:-)) tento skript:
Kód: [Vybrat]
sudo iwconfig wlan0 channel 10 mode ad-hoc key off essid mojasietKed zadám napríklad
Kód: [Vybrat]
iwconfig wlan0 key s:heslo5 znakov (64bit), tak jednoducho net nejde, aj kedzmením heslo na 13 znakov (128bit). To isté heslo nadstavím aj v NTB.
Ináč pri skenovaní mi XPčka najdu tú sieť ako nešifrovanú.

V NTB mám aj Ubuntu, ale tam sú tie isté problémy. Ale radšej používam XP, lebo mám istotu s drivermi k integrovanej wifine Broadcom. V Ubuntu som ju spojazdnil cez ndiswrapera s najnovšími drivermi a internet šiel, ale tiež len bez šifrovania. Moc by určite pomohli log výpisy, ale kde sa ukladajú ohladne hesla? Alebo kde sa ukladá heslo? Síce, moc mi to nevadí, že je sieť nešifrovaná, bývam v rodinom dome, a signál vysiela skôr do záhrady a ku susedovi ako do ulice, ale mohol by sa naň napojiť moj sused, ktorý má tiež wifi spojenie na net :-). Ale on asi skôr drví CS ako preníká do sietí :)

Výpis ifconfig je zbytočný a iwconfig je v poriadku, ale neskor ho možno doplním, teraz píšem z NTB a musím už do práce :).
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
WEP šifrovanie na wifi
« Odpověď #1 kdy: 20 Listopadu 2006, 12:08:53 »
V hlave mi stále vrtalo, že tá druhá karta sa prihlasuje ako wlan0 a nie ako ath1, lebo atherosy sa takto prihlasujú. Moc som to neskúmal aký je tam čip, lebo mi ju predal jeden známy, že je to Atheros. Zistenie je iné, obsahuje čip Texas Instruments s nejakým Abocom. Používa driver acx_pci a je zistená ako acx 111. Ale to na veci aj tak nič nemení. Skúsim zohnať nejaké nové drivery a prekomilovať a potom natiahnut. Ináč na obale karty je názov Microcom WF 3124
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
WEP šifrovanie na wifi
« Odpověď #2 kdy: 20 Listopadu 2006, 15:53:49 »
Tak a mám to vyriešené:
Citace
WEP for acx111 devices (lspci -n = 104c:9066) is supported only in version: 0.2.0pre8_plus_fixes_57 or later...
.
Od teraz mám dve možnosti: ndiswrapper alebo sa pustiť do kompilácie :)

Edit: XPčkové drivery  mi cez ndiswrapera nejdu spolahlivo. Idem kompilovať :-(
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

vlako

• Návštěvník
    • http://www.vlakx.com
WEP šifrovanie na wifi
« Odpověď #3 kdy: 20 Listopadu 2006, 21:50:57 »
ndiswrapper je asi lahsia cesta
ShaRe Or DIE!
open youR SOURcE!
uSe SSL ! ---------------------------- NTB: Debian Lenny/Sid Desktop: Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon Servers: Debian Etch 4.01

dwori

• Návštěvník
WEP šifrovanie na wifi
« Odpověď #4 kdy: 20 Listopadu 2006, 22:59:13 »
co se tyce ndiswrapperu, tak je to vskutku snazsi cesta, je ovsem nezbytne nutno pro korektni fcnost pouzit spravne drivery, viz napr. http://ndiswrapper.sourceforge.net/mediawiki/index.php/List
.buntu 6.10 s kde na hp nx6125

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.