Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Audio prehravac s knihovnou a zapisem hodnoceni do souboru  (Přečteno 1271 krát)

D-Fox

• Návštěvník
Audio prehravac s knihovnou a zapisem hodnoceni do souboru
« kdy: 10 Června 2010, 21:47:36 »
Uz jsem vyzkousel snad vsechny mozne prehravace a zadny prakticky nesplnoval me pozadavky (je to dano take tim, ze jsem zadny, krome Amaroku a par dalsich, dele nepouzival, takze jsem si dostatecne neprivyknul). Drive jsem byl zvykly na knihovnu WMP z windows. Ted uz jsem si ale zvyknul i na ostatni typy knihoven (ve styly foobar, songbird atd). Nicmene ted uz mi ani tak nejde o tu knihovnu, jako spise o moznost ukladat hodnoceni skladeb do souboru(id3tagu). Vim ze jsem se s tim setkal jen u Songbirdu. Jenze dnes jsem se docetl ze skoncila jeho podpora pro Linux a tak marne hledam nejaky jiny(nechce se mi moc pouzivat foobar pres wine). Jde tedy hlavne o to ukladani hodnoceni do id3tagu a dale podpora last.fm, a pak jako vedlejsi (i kdyz pro me taky velmi dulezite) funkce: knihovna ve stylu alespon Artist->Album(s razeni alb podle roku), nacitani obrazku alba ze slozky alba (Album.jpg)... to ale uz umi prakticky kazdy prehravac.

Hledany prehravac tedy musi hlavne splnovat ukladani hodnoceni do audio souboru, podporu last.fm a alespon primitivni knihovnu. Diky za postrehy.

cmudik

• Aktivní člen
  • *
Re: Audio prehravac s knihovnou a zapisem hodnoceni do souboru
« Odpověď #1 kdy: 10 Června 2010, 22:13:05 »
Nightingale by měl pokračovat tam, kde Songbird pro Linux skončil. http://getnightingale.org/

D-Fox

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Června 2010, 04:15:08 »
Diky, snad vydaji prvni verzy brzo...

Michal "Tylnesh" Kohútek

• Administrátor fóra
  • Stálý člen
    • Lords Of Tech
« Odpověď #3 kdy: 11 Června 2010, 07:08:53 »
Exaile vie krásne hromadne upravovať tagy (úžasná sranda, ktorú som síce využil asi tak 3x, ale skrátila mi robotu asi tak o hodinu :D - každý album AC/DC, Jaromíra Nohavicu a U2 mal o kúsok pozmenené tagy, takže v knihovne mi ich ukazovalo po jednom, no skrátka bordel! :D) hodnotenie hviezdami by tam tiež malo byť (len ja to nejak nemôźem nájsť), filtrovanie albumov podľa roku to tiež zvláda... takže jednoznačne odporúčam Exaile...
https://lordsoftech.com

Registered Linux User #506395

--- Smartphone 0: Apple iPhone 13 Pro
--- Laptop 0: Apple Macbook Air M1
--- Laptop 1: Dell Latitude 5440
--- Laptop 3: Tuxedo InfinityBook Pro 14 Gen7
--- Workstation: Ryzen 7 2700X, RX 5700XT, 32GB RAM
--- Other: Niekolko kusov od kazdeho vydaneho variantu Raspberry Pi, VisionFive 2, apod.

D-Fox

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 11 Června 2010, 14:21:18 »
Exaile jsem samozrejme uz zkousel, ale ukladani hodnoceni do souboru nepodporuje, prehravacu jsem vyzkousel uz tak 15, vcetne prehravacu typu mpd, xmms2, googlil jsem i vsemozne pluginy... ale jedine vychodisko(pokud nechci pouzivat prehravac pres wine) je pockat si na ten nightingale.

Popravde moc netusim proc prehravace ukladani hodnoceni do souboru nepodporuji(ani jako plugin). Na forech to zduvodnuji ze tim, ze hodnoceni neni standartni id3tag a musi se ukladat do uzivatelsky definovanych ramcu ...ale od toho preci ramce vznikly ne? Dale take hodne lidi argumentuje tim, ze hodnoceni do souboru je specificke pro kazdeho uzivatele zvlast, tudis pri zdileni hudby mezi vice uzivately je to nezadouci. Pokud bude mit uzivatel moznost si svobodne vybrat chovani prehravace, jestli bude ukladat do databaze prehravace nebo do souboru(jako v sonbirdu), nevidim v tom problem. Vyvojari se ale asi soustredi na jine funkce...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.