Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Canon EOS 500D, TV karta  (Přečteno 1721 krát)

Airmoon

• Návštěvník
Canon EOS 500D, TV karta
« kdy: 15 Června 2010, 21:35:50 »
Nazdar, som nový linuxák.. som spokojný so všetkým až nato, že mi nefunguje TV karta, Canon 500D a nemám Photoshop :D takže snáď sa to všetko vyrieši a nebudem musieť zostať pri okienkach. Ak by som náhodou vybral zle tému tak sa ospravedlňujem a prosím moderátorov nech ju presunú.

Takže k môjmu problému: Mám CANON EOS 500D, ktorý keď pripojím tak nereaguje - jedine vypíše na displeji 'BUSY', ktoré po pár sekundách zmizne a ďalej sa nič nedeje a fotoaparát je ako nepripojený. Ani pod príkazom 'mount' mi nič nezobrazí. Pod XP mi všetko pracuje ako má tak dúfam že sa to bude mať ako vyriešiť. Skúšal som aj príkaz '# aptitude install gphoto2' ale ten mi tiež nijak nepomohol. :(

P.S.: Ak by sa našiel niekto kto má TVkartu AverMedia, AverTV Hybrid Volar HX a má ju rozbehanú nech sa prosím ozve a dá vedieť ako na to..

Vopred ďakujem za všetky rady..

Rixx

• Stálý člen
  • **
Re: Canon EOS 500D, TV karta
« Odpověď #1 kdy: 15 Června 2010, 21:53:32 »
K tomu Volar HX hľadaj na fóre (je tu komplet návod, na ich stránke sú ovládače) http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,31762.0.html, s foťákom som zatiaľ zo žiadným nemal problém, snáď po pripojení pošli tak posledných pár riadkov z dmesg. Photoshop -> buď Gimp, alebo inštalovať cez Wine.
« Poslední změna: 15 Června 2010, 21:57:22 od Rixx »

Airmoon

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 15 Června 2010, 22:27:51 »
No tú kartu musím ešte skúsiť. Ale hlavne by som chcel doriešiť ten foťák..

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 16 Června 2010, 00:22:50 »
Ja by som radil kupit(alebo aspon zvazit kupu) citacku na pamatove karty a pouzivat ju miesto fotoaparatu. Je to sice investicia okolo 200czk / 7euro, ale ma to aj svoje vyhody:
1. canon fotak sa nevybija, ked prenasas fotky
2. prenos je povacsinou rychlejsi
3. canon fotaky nepodporuju mass storage, takze ked pouzijes citacku, tak nemas problem s kartou len na citanie + mazanie ale mas plnohodnotny pristup.

A dufam, ze ked skusas pripajat ten canon, tak mas preview mode zapnuty, teda mam starucicky canon a pouzivam citacku kariet, ale nejak sa mi zda v pamati, ze pri pripojeni bolo treba mat tento rezim zapnuty.

« Poslední změna: 16 Června 2010, 00:26:33 od petergula »
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

Airmoon

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Června 2010, 16:40:59 »
Takže, čo sa týka foťaku ide len keď reštatnem PC a niekedy občas aj inokedy.. a čo sa týka TV karty tak mi idú len Markíza, STV 1 2 3, JOJ... Používam Kaffeine a keď dám hľadať programy takm mi ukazuje, že signál 0% ale nájde mi do 5 staníc.. Neviete čo s tým?

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 07 Července 2010, 14:34:00 »
Co se týče foťáku, tak na mém (EOS 20D) funguje, pokud přepneš communication mode z ptp na normal.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #6 kdy: 07 Července 2010, 15:01:30 »
gtkam
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.