Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Novinky: Školení nejen k OS Ubuntu pro širokou veřejnost, více informací zde.

Autor Téma: Změna frekvence CPU. Core2Duo neustále 100% jedno nebo druhé jádro.  (Přečteno 1037 krát)

roninn

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 192
  • Karma: +16/-14
    • Zobrazit profil
Poradte.
Notebook Compaq Presario V6560EA, Core 2 Duo 1,5 GHz,2 GB RAM.
Vetrak mi jede jak zbesily. Vykon procesoru viz snimky.
Ve sledovani systemu mi nic nebere % z CPU nicmene jede jak je videt z grafu.
Pouze zaply pocitac.
Sledovani cpu nefuguje a nejde ani stahnout na onech 60%.
System 10.04.
Poradte kde je chyba?

http://bigport.sweb.cz//Sn%C3%ADmek%20obrazovky.png
http://bigport.sweb.cz//Sn%C3%ADmek%20obrazovky-1.png
http://bigport.sweb.cz//Sn%C3%ADmek%20obrazovky-2.png
http://bigport.sweb.cz//Sn%C3%ADmek%20obrazovky-3.png
http://bigport.sweb.cz//Sn%C3%ADmek%20obrazovky-4.png
http://bigport.sweb.cz//Sn%C3%ADmek%20obrazovky-5.png

Dekuji.
« Poslední změna: 01 Červenec 2010, 21:03:46 od Vojtěch Trefný »
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

gondro

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 61
  • Karma: +1/-0
    • Zobrazit profil
Re: Změna frekvence CPU. Core2Duo neustále 100% jedno nebo druhé jádro.
« Odpověď #1 kdy: 17 Červen 2010, 10:27:15 »
Ved si pozri v zalozke Procesy co ti tam tak zatazuje procesor

roninn

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 192
  • Karma: +16/-14
    • Zobrazit profil
Re: Změna frekvence CPU. Core2Duo neustále 100% jedno nebo druhé jádro.
« Odpověď #2 kdy: 17 Červen 2010, 18:42:59 »
Ved si pozri v zalozke Procesy co ti tam tak zatazuje procesor

Vse na nule jen gnome system monitor lita pomalu tak v rozmezi od 8 do 20%
Nokia N8, Xiaomi Redmi Note 3, Windows 7, Ubuntu Mate 16.04.2, Kali Linux, Dell Inspiron 17 Touch, Acer Aspire E-1 571, Dell Optiplex 755.

jhrdka

  • Návštěvník
  • *
  • Příspěvků: 60
  • Karma: +2/-1
    • Zobrazit profil
    • Jan Hrdina
Re: Změna frekvence CPU. Core2Duo neustále 100% jedno nebo druhé jádro.
« Odpověď #3 kdy: 01 Červenec 2010, 20:39:27 »
Dělá to už od instalace? Používáte 64 bitovou verzi systému? Pokud ne, možná by stálo za to ji vyzkoušet. (alespoň z Live CD)

Vojtěch Trefný

  • Zasloužilý Ubunťák
  • Guru
  • ******
  • Příspěvků: 9303
  • Karma: +877/-85
  • Don Quijote
    • Zobrazit profil
Re: Změna frekvence CPU. Core2Duo neustále 100% jedno nebo druhé jádro.
« Odpověď #4 kdy: 01 Červenec 2010, 21:06:18 »
Něco ten systém určitě zatěžuje, protože tohle znamená, že CPU počítá naplno a ne že se nepodtaktovává. Ujistěte se, že máte zobrazeny procesy od všech uživatelů, případně zkuste jiný nástroj na sledování (htop).

(Btw. nechat přímo zobrazit šest obrázků o rozlišení 1280x800 je fakt na kopnutí. Ale já vám ten [img] tag zakážu a bude!)