Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přidělení práv spouštěči[Vyřešeno]  (Přečteno 1450 krát)

HoLi

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web-stránky
Přidělení práv spouštěči[Vyřešeno]
« kdy: 17 Června 2010, 19:01:50 »
Dobrý den

ubuntu používám velice krátce proto vás předem prosím, aby jste na mě nevyplivly tunu technických údajů.  K problému, mám Dell Vostro 1520 a mým problémem byla intelácká WiFi, tento problém jsem vyřešil příkazem "sudo rmmod dell_laptop" jenže problém je v tom že tento příkaz musím zadávat  po každém stratu PC a tak jsem si vytvořil spouštěč s tímto příkazem a je to super funguje to, ale zase to po mě chce heslo asi 10 sekund po té co jsme zadal heslo k přihlášení. Tedy se chci zeptat jestli nějak nejde přidělit tomuto spouštěči nějaká práva nebo tam nějak dosadit heslo.

Předem děkuji za odpovědi.
Holi
« Poslední změna: 17 Června 2010, 20:39:58 od holi »

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Re: Přidělení práv spouštěči
« Odpověď #1 kdy: 17 Června 2010, 19:19:16 »
Do souboru /etc/modprobe.d/blacklist.conf si úplně nakonec přidejte řádku

Kód: [Vybrat]
blacklist dell_laptop

(Do tohoto souboru se takhle zapisují jaderné moduly, které se nemají zavádět při spouštění kernelu, a protože rmmod odstraňuje již jednou zavedené moduly, tak to přesně řeší váš problém.)

HoLi

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web-stránky
« Odpověď #2 kdy: 17 Června 2010, 20:20:56 »
Děkuji mnohokrát pomohlo mi to, jenže je tu další problém a to je má blbost. Jak jsem všelijak zkoušel spustit tu WiFi po startu, tak jsem si kompletně dodrbal spouštěné aplikace a příkazy po spuštění a teď se mi otvírá mnoho nesmyslů (dal jsem v aplikace "aplikace spuštěné po startu" zapamatovat si aktuálně běžící aplikaci ) jako například KNotify, které se dříve neotvíralo nebo možná otvíralo, ale nepostřehnutelně rychle. Otvírá se cca 30 sekund a vytěžuje procesor skoro na 90%. Není něco jako tlačítko defaultní nastavení?

ufaak

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 17 Června 2010, 20:25:07 »
pust system, co nechces povypinej, dej znovu zapamatovat si aktualne bezici aplikace a mas to  :)
notebook MSI EX720X, Ubuntu 10.10

HoLi

• Aktivní člen
  • *
    • Osobní web-stránky
« Odpověď #4 kdy: 17 Června 2010, 20:28:51 »
Yeah když něco těžkého je tak lehké :) thx to mě nenapadlo.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.