Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: efekty vzhledu  (Přečteno 1639 krát)

pizamo

• Návštěvník
efekty vzhledu
« kdy: 17 Června 2010, 21:46:53 »
zdravim,
jsem v ubuntu uplny zacatecnik a neco jsem delal podle nejakeho navodu a nejspis sem si neco vymazal, drive sem mel nastavene efekty plochy na max a ted mi nejdou nastavit ani na stredni, myslim ze sem neco vypl v terminalu nebo smazal...kdyz sem zkousel zjistit jestli funguje 3D akcelerace a napsal prikaz 'glxinfo | grep direct' tak mi to vypsalo tenhle eror

X Error of failed request:  BadRequest (invalid request code or no such operation)
  Major opcode of failed request:  135 (GLX)
  Minor opcode of failed request:  19 (X_GLXQueryServerString)
  Serial number of failed request:  16
  Current serial number in output stream:  16

stejne tak u prikazu : glxgears

grafickou kartu mam ATI radeon X1300/X1550
ovladace ATi binary X.Org driver

sekaji se mi videa a nejde nastavit ani full screen a cas od casu spadne firefox....
omlouvam se jestli je to jen nejaka hloupost ale ja si opravdu nevim rady a nechci formatovat cely disk abych nainstaloval znovu ubuntu

edit : pokud si pamatuju mazal sem neco jako compaz, compiz nebo tak neco....jestli to pomuze
« Poslední změna: 17 Června 2010, 21:50:09 od pizamo »

donny

• Závislák
Re: efekty vzhledu
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2010, 02:44:39 »
Pošli výpis souboru /var/log/Xorg.0.log , nejlépe překopíruj obsah souboru sem - http://paste.ubuntu.com/ a pošli odkaz.
Jinak Compiz je správně, ten se stará právě o ty efekty plochy, oken...
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

pizamo

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Června 2010, 17:39:46 »
tak kdyz sem to napsal do terminalu tak mi to napsalo permission denied....bratr mi poradil ze se mam prihlasit jako root a tak sem v terminalu napsal root a ukazalo mi to nabidku nainstalovat root-system-bin . to sem dal nainstalovat a kdyz sem pak napsal /var/log/Xorg.0.log tak mi to napsalo

Syntax Error: /var/log/Xorg.0.log (tmpfile):1:
*** Interpreter error recovered ***
root [1]

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 18 Června 2010, 18:42:01 »
Kód: [Vybrat]
gedit /var/log/Xorg.0.logAlebo system-sprava-prehliadac systemovych zaznamov-Xorg.0.log

P.s pre buducnost. Ak sa ti po rade nieco nepodari neboj sa opytat este raz a napis co ti to vypise. Neinstaluj vsetko co ti system napise.
« Poslední změna: 18 Června 2010, 18:45:36 od TIBOR »
Lenovo Ideapad Slim 5 Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

pizamo

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Června 2010, 19:05:55 »
jj, diks, pres ten system a spravu sem to nasel http://paste.ubuntu.com/451681/ ale nvm jestli sem skopiroval to spravne....prijde mi to trochu dlouhy   :-\

pizamo

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 23 Června 2010, 08:37:30 »
nevite nekdo co s tim? prosim poradte, nechtel bych preinstalovavat cele ubuntu kvuli takove hlouposti

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.