Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kratší životnost mechanik s DVD+R... je to fáma?  (Přečteno 3085 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Kratší životnost mechanik s DVD+R... je to fáma?
« kdy: 18 Června 2010, 09:54:09 »
Nakoupil jsem si balík DVD+R a začal pálit na ně a už druhá NB mechanika mi odešla během měsíce. Předtím fungovaly 2-3 roky běžně s DVD-R bez problémů. Myslíte, si, že je DVD+R drtí?
Projevuje se to tak, že mechanika načítá disk dlouho, potom se točí jako blázen, že mám pocit, že mi vyletí z NB, čte méně a méně DVD, pomaleji a pomaleji a za týden je s ní konec.
Kamarád sledoval filmy ve stolním neznačkovém přehrávači filmy na DVD+R (DVD i XviD), bylo mu divné, že se točí často stále na plno, a za 14 dnů bylo po přehrávači...
Má někdo podobné zkušenosti?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Kamil Hanus

• Aktivní člen
  • *
    • kamilhanus.cz
Re: Kratší životnost mechanik s DVD+R... je to fáma?
« Odpověď #1 kdy: 18 Června 2010, 12:24:23 »
Párkrát se mi takhle "kouslo" dvd při vypalování v K3B, ale to byla nejspíše chyba programu. Jinak vypaluji pouze DVD+R cca 3 roky na jedné mechanice a zatím bez problémů.
Only wimps use tape backup: _real_ men just upload their important stuff on ftp, and let the rest of the world mirror it ;)

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #2 kdy: 18 Června 2010, 13:32:35 »
Tomu nevěřím. Dokonce by to mělo bejt spíš naopak. Dřív když DVDčka začínali tak oproti CD-R bylo podporováno různými přístroji pro R/W spíše DVD+R. DVD-R bylo jen pro čtení a tak. Dneska spíš pokulhává kvalita médií. Anebo mechanik. Hlavně když lidi kupují v akci údájné značkové média a pak se diví, že na to nejde pálit. Nebo to po týdnu nepřečtou.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Frejda62

• Aktivní člen
  • *
  • Na Linuxu se stále učím.
« Odpověď #3 kdy: 18 Června 2010, 23:39:12 »
Mě osobně DVD-R mechanika nechce vypálit + v pohodě.. ???
frejda-desktop
Ubuntu 12.04
 i686 AMD Athlon(tm) 64 Processor 3000+ GeForce 9500 GT 1024 MB   RAM..2.G

Kaddur ibn Sadin

• Host
« Odpověď #4 kdy: 19 Června 2010, 07:04:37 »
To já v mechanice vypálim cokoli, ale nikdo to nepřečte značka mechaniky: DOR 24

UfoNet

• Stálý člen
  • **
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
« Odpověď #5 kdy: 21 Června 2010, 13:41:17 »
Vím že DVD+R jsou kvalitnější než DVD-R. Tak se snažím odjakživa vypalovat na pluska a mechanika v notebooku zatím jede 4 roky bez nejmenšího problému.
Jinak vypalovačku mám značky NEC, ale co to je konkrétně nevím ;)
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #6 kdy: 21 Června 2010, 14:07:47 »
...a mechanika v notebooku zatím jede 4 roky bez nejmenšího problému.

...a verze Ubuntu?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

UfoNet

• Stálý člen
  • **
  • skill:Ctrl+C & Ctrl+V
« Odpověď #7 kdy: 21 Června 2010, 14:10:48 »
momentálně 9.04, ale tak do týdne přejdu na 10.04 jen co dodělám kernel. Dříve jsem jel na openSuse
Mluvit o Linuxu nestačí, lepší je, když si s Linuxem budou děti hrát. Nebudou se ho bát.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.