Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.

Autor Téma: Aktivace TPM čipu  (Přečteno 2421 krát)

holi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • Osobní web-stránky
Aktivace TPM čipu
« kdy: 18 Červen 2010, 15:45:06 »
Dobrý den

Mám Dell Vostro 1520 a v jeho základním HW je čtečka otisku prstů, která jede na TPM čipu. Našel jsem nádherný návod jak nainstalovat SW a jak zadat otisky atd http://wiki.ubuntu.cz/%C4%8Cte%C4%8Dka%20otisku%20prstu . došel jsem až do fáze zadávání otisku prstů jenže tam mi to napíše "USB device not found" a já si myslím že je to tím že TPM čip není aktivní. Když mi přišel NB přímo z výroby, byly tam už předinstalované Widle XP a tam byl nádherný software k tomu + čtečka jela, ale poté co jsem systém přeinstaloval a nainstaloval všechny ovladače jak mají být čtečku jsem už nerozjel z toho důvodu že čip není aktivní. Když jsem to zkoušel přes software odkazovalo mě to na BIOS, ale v biosu nic nebylo. Zkoušel sem i telefonickou podporu DELLu ale tam mě pouze odkázali na nějaký jiný software, který nebyl ani na můj notebook. Po té co jsem nainstaloval win7 vše šlapalo jak má (stáhli si své ovladače a čip zaktivovali) dokud jsem nezkusil drivery od dellu po té se to znovu bloklo z důvodu neaktivního čipu. Kvůli tomuto typuji že to bude zase v čipu, neví tady někdo jak ho zaktivovat? :)

Děkuji předem mnohokrát za rady.

holi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • Osobní web-stránky
Re: Aktivace TPM čipu
« Odpověď #1 kdy: 18 Červen 2010, 17:51:54 »
Nikdo ? :(

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re: Aktivace TPM čipu
« Odpověď #2 kdy: 18 Červen 2010, 18:38:24 »
Skús nainštalovať Fprint. A nadstav to cez neho. Možno pomôže.
« Poslední změna: 18 Červen 2010, 18:40:00 od play3man »
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

holi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • Osobní web-stránky
Re: Aktivace TPM čipu
« Odpověď #3 kdy: 18 Červen 2010, 18:48:02 »
Žádná aktivace tam není navíc je to demo. A k tomu sem stáhl ještě 3 knihovny co vypadaly, že budou update k tomu programu, ale prd.

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re: Aktivace TPM čipu
« Odpověď #4 kdy: 18 Červen 2010, 18:58:55 »
Dole ti teda nedalo na výber zo zariadení?
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

holi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • Osobní web-stránky
Re: Aktivace TPM čipu
« Odpověď #5 kdy: 18 Červen 2010, 19:40:38 »
Ano dole mi nic nedalo na výběr píše to to samé No deviance ....

holi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • Osobní web-stránky
Re: Aktivace TPM čipu
« Odpověď #6 kdy: 18 Červen 2010, 20:08:46 »
Našel jsem toto jenže ta angličtina je na mě moc technická a navíc ten program co je potřeba nejde stáhnout :( http://www.smartrm.com/tpm_on_linux_smartrm

play3man

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 287
    • Zobrazit profil
Re: Aktivace TPM čipu
« Odpověď #7 kdy: 18 Červen 2010, 20:47:43 »
http://sourceforge.net/projects/trousers/ tu sa dá stiahnuť

A stou AJ moc neporadím asi ako na teba je na mňa moc technická :D
Stovky článků o hrách pro konzole značek Sony PlayStation, Microsoft Xbox a Nintendo. Sortiment se každým dnem rozšiřuje! Konzolista.cz
https://www.facebook.com/konzolista.cz
http://konzolista.tiscali.cz/

holi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • Osobní web-stránky
Re: Aktivace TPM čipu
« Odpověď #8 kdy: 18 Červen 2010, 20:54:14 »
Mohu se zeptat jak to nainstalovat archiv jsem eště neinstaloval a podle návod mi to nějak nejde nevím jakej script .

holi

  • Člen
  • **
  • Příspěvků: 120
    • Zobrazit profil
    • Osobní web-stránky
Re: Aktivace TPM čipu
« Odpověď #9 kdy: 18 Červen 2010, 23:52:37 »
Prosím potřebuji říct jak to nainstalovat z návodu na wiki jsem to nepochopil nebo spíše není celý v archívu je soubor install-sh a sou v něm různé informace a scripty. Opravdu přiznám to jsem starý Windowsák a jsem zvyklí na 2 kliky a hotovo ale toto je na mě moc :(

petergula

  • Závislák
  • ****
  • Příspěvků: 1016
    • Zobrazit profil
Re: Aktivace TPM čipu
« Odpověď #10 kdy: 19 Červen 2010, 23:02:15 »
stiahni archiv:
Kód: [Vybrat]
wget http://sourceforge.net/projects/trousers/files/trousers/0.3.5/trousers-0.3.5.tar.gz/downloadrozbal archiv:
Kód: [Vybrat]
tar -xvf trousers-0.3.5.tar.gzprecitaj README a postupuj podla toho co je v nom napisane: 
Kód: [Vybrat]
more README
ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)