Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: V čem psát programy v jazyku C? [vyřešeno]  (Přečteno 8030 krát)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
V čem psát programy v jazyku C? [vyřešeno]
« kdy: 21 Listopadu 2006, 19:16:01 »
Ahoj, jsem zacatecnik. Mame napsat jednoduchy program v jazyku C. Existuje nejaky program, v kterym bych mohl pohodle psat Ckovy programy? Neco jako treba windowsacky Dev-C++ od Blooshed Software.

Dik.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 21 Listopadu 2006, 19:26:10 »

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 21 Listopadu 2006, 19:36:15 »
Dik, znasi i nejaky pro GNOME, prosim? Pokud mozno, aby to bylo podobne tomu dev c++, pac ten mame ve skole.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 21 Listopadu 2006, 19:46:10 »
Ještě Anjuta, nikdy jsem nepoužíval, ale podle screenshotů, by to mohlo být to co hledáš.

zukov

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 21 Listopadu 2006, 19:49:01 »
No, ja používam na písanie PHPčka Bluefish Editor. Mal by byť súčasťou Edgy, len ho treba nechať zobraziť, v položke programming. (cez Preferences -> Menu Layout). Mal by podporovať aj cčko, ale ak by náááhodou nesedel, skús sa pozrieť na www.linuxsoft.cz tam je kopa vývojových nástrojov, editorov a kadečoho :)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 21 Listopadu 2006, 19:51:47 »
bluefish jsem zkousel, ale na edgy mi nesel. porad to hazelo bug report :( Na linuxsoft jsem byl, ale zadnej se mi nelibil. Safra, skoda,ze nemam KDE, hned bych nainstaloval ten Kdevelop, ten se mi moc libi. Ale nechci mi zapraskanej disk KDE knihovnama :-/

Zkusim jeste tu anjutu. Diky za info.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
« Odpověď #6 kdy: 21 Listopadu 2006, 20:32:53 »
Citace: zukov
No, ja používam na písanie PHPčka Bluefish Editor. Mal by byť súčasťou Edgy, len ho treba nechať zobraziť, v položke programming. (cez Preferences -> Menu Layout). Mal by podporovať aj cčko[...]
Bluefish je celkem dobry editor, ale primarne pro webove aplikace (vylozene to ma v popisu) - pise se v nem poohodlne PHP, HTML, CSS a par pribuznych zalezitosti, ale rozhodne neni cileny na jazyk C.
Ano, zvyrazneni syntaxe pro C nejspis ma, diky velice flexibilnimu rozhrani se da prizbusobit pro takrka libovolny jazyk.

Nicmene kompletni a nejvyspelejsi GTK IDE (nejenom) pro C je prave jiz zminena Anjuta. Pak je tu samozrejme Eclipse coz je ovsem kapitola sama pro sebe. Kdyz uz jsem u Javy, tak nemuzu vynechat jEdit.

Dal uz se jedna spise o textove editory; nemuzu se nezminit o skvelem SciTE. Neni mozna tak "user-friendly," ale za to je rychly a prizpusobitelny.
Posledni dobou taky koketuju se Scribes.

Kdybych mel pridat dalsi odkazy:
http://gnomefiles.org/subcategory.php?sub_cat_id=67
http://gnomefiles.org/subcategory.php?sub_cat_id=67

A pak je tady samozrejme vim a GNU/Emacs...

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 22 Listopadu 2006, 09:25:05 »
Viz KDevelop, pod Kubuntu mi nejde ... diskuze zde v sekci KDevelop.
Jinak tu Anjutu pro Ubuntu a GNOME bych určitě doporučil, je to hodně podobný Visual NET z Widlí... ;-)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

slashsbluesball

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 22 Listopadu 2006, 16:14:55 »
asi Anjuta ;)
Desktop: MSI 848P Neo-V, Intel Pentium 4 CPU 2,80GHz, 1024 MB Ram, ATI Radeon 9200 128MB, OS: Gentoo 2007.0 :-), Win XP
Laptop: HP nc6120, Intel Pentium M Dothan CPU 1,86GHz, 1024 MB Ram, Intel GMA 900 128MB sdíl., OS: Ubuntu 7.10GG

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #9 kdy: 22 Listopadu 2006, 22:20:57 »
ale v anjute mi to nejak neslape - dam Sestavit - Přeložit a pak dám Sestavit - Spustit program, tak mi to napise

Kód: [Vybrat]
Program "cesta k programu, ktery jsem napsal" neni místní soubor.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

drat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 22 Listopadu 2006, 23:47:05 »
Ty jo vy pisete nejakou cestu? Ja cosi pamatuju, tak kdyz jsem mel zdrojak hotovej. Tak jen F11 a F3 a otevrel se terminal kde se program vykonal (samozrejme pokud nedelate s nejakou gui knihovnou).

XomboX

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 23 Listopadu 2006, 20:03:45 »
juchuu, uz to funguje. Akorat, ze ten program musim psat do main.c (predtim date vytvorit novy C projekt a ona vam to v adresari src udela soubor main.c). Pak uz opravdu staci jenom F11 a F3.

Tak v tomhle pripade mi anjuta vyhovuje a na ty nase maly prkotiny co delame v Ccku to staci. Diky za info, klucii a holky!
Asus A6JC-Q003, Ubuntu

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.