Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: jak rozfungovat softwarove AP  (Přečteno 2281 krát)

pavpavel

• Návštěvník
jak rozfungovat softwarove AP
« kdy: 23 Listopadu 2006, 13:52:09 »
poradite mi nekdo jak co mam stahnout a jak nastavit abych si udelal softwarove ap??
wi-fi ralink 2500

Krtko

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 23 Listopadu 2006, 13:56:09 »
no v provom rade musi linux poznat obidve sietove rozhrania a musia byt nastavene. potom je to uz len vec iptables. je to to iste ako zdielanie internetu co sa tu preberalo uz velakrat akurat ze localnet nepojde po kably, ale cez tu wi-finu. no a tam mas este moznost nastavit nejake tie sifrovania (wep, wpa1|2)

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
« Odpověď #2 kdy: 23 Listopadu 2006, 19:18:45 »
Tak jednoduche jak krtko pise to zase neni. Ne vsechny karty totiz umi pracovat v modu AP resp. master (pozor, neplest s modem Ad-hoc), z osobni zkusenosti se mi to podarilo uspokojive rozjet jen na kartach s atheros chipsetem.

Karty, ktere jsem zkousel a ktere mi jely:
802.11b - zcom XI626 (driver hostap) - super reseni, stabilni, silne, ale propustnost karet cca. 4Mbit
802.11b/g - zcomax PC-6860 (iwconfig ath0 mode master)

Co jsem slysel, mela by jet i XI815, ale v rukou jsem ji nemel
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

Krtko

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 23 Listopadu 2006, 19:25:12 »
Citace: merlin
Tak jednoduche jak krtko pise to zase neni. Ne vsechny karty totiz umi pracovat v modu AP resp. master (pozor, neplest s modem Ad-hoc)...
no ja som to asi trochu zle formuloval. samozrejme, ze som myslel plnu podporu pod linuxom. ja mam tiez skusenosti s XI626. ale dalej to fakt uz len klasicke zdielanie netu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.