Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Error grafiky po updateu.  (Přečteno 1115 krát)

Lennon

• Návštěvník
Error grafiky po updateu.
« kdy: 02 Července 2010, 13:03:14 »
Zdravim,

mam ntb asus eeepc 1101AH, graf GMA 500. Pouzivam driver psb (poulsbo).
Az do vcerejsi aktualizace vse fungovalo v poradku. V auktualizaci byly prave i psb drivery.
Po restartu vybehne hlaska s chybami, konkretne:
Kód: [Vybrat]
(II) PSB(0): Debug: MMIO virtual address is 0xb7720000
(--) PSB(0): Mapped PCI MMIO at physical address 0xf3f80000
with size 512 kiB
(EE) PSB(0): the stolenBase is:0x7f800000
(--) PSB(0): Detected 7932 kiB of "stolen" memory set aside as video RAM.
(EE) PSB(0): screnIndex is:0;fbPhys is:0x7f800000; fbsize is:0x007bf000
(--) PSB(0): Mapped graphics aperture at physical address 0x7f800000
with size 7 MiB
(EE) PSB(0): First SDVO output reported failure to sync or input is not trainded!!!

a ze tedy jsem v low-graphic mode.
Zkousel jsem prekonfiogurovat driver, nekolikrat odinstalovat a znovu nainstalovat.
vse jsem odebral a pridal zase puvodni drivery i predchozim postupem pomoci skriptu a navodu z netu, pomoci ktereho mi to predtim fungovalo. Vysledek - nic. Zjistil jsem, ze psb driver se asi nacte, ale chyba bude nekde jinde. Jenze vubec netusim kde a uz si nevim rady.
Kdyby nekdo vedel co a jak nebo mel nejaky napad, potreboval nejake dalsi info nebo neco, tak piste!
Predem diky moc.
Linux is like teepee, no windows, no gates, Apache inside.

Lennon

• Návštěvník
Re: Error grafiky po updateu.
« Odpověď #1 kdy: 03 Července 2010, 07:19:18 »
nikdo nic? :-\
neda se napriklad vratit system do doby pred poslednimi aktualizacemi? Jako treba ve w***** pomoci nastroje obnoveni systemu. To by mi snad mohlo pomoci, pokud neco takoveho existuje.

Kedrigern

« Odpověď #2 kdy: 03 Července 2010, 09:03:37 »
V Synapticu si najdeš daný balík a nahoře dáš "Balík", tam je i "Vynutit verzi" a "Zamknout verzi" a pokud nenastane problém se závislostmi (nějaký jiný balík by chtěl novou verzi), tak si za vodou.

Budeš potřebovat:
a) Repozitáře, kde je stará verze (třeba z předchozí verze Buntu)
b) Samotný balík (stáhneš balik.deb a klikneš na něj, vyskočí ti nabídka, která ti ho pomůže nainstalovat)

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Července 2010, 16:37:47 »
Diky za tip, urcite hned zkusim.
Jen ze jak jsem psal, tak jsem zkousel instalovat starsi, predchozi drivery pomoci skrptu poulsbo.sh ze serveru http://gma500re.altervista.org/scripts/poulsbo.sh kde jsou prave starsi ovladace, ktere jsem pouzival pred aktualizaci. A stejne to nepomohlo. I po predchozim uplnem odebrani novych driveru.
Ja mylel spis uplne vraceni systemu, jak pomoci toho nastroje ve win****.
Kazdopadne diky.

EDIT:
dokonce i ted mam nainstalovanou starsi verzi ovladacu, nez je nejnovejsi, tedy ovladacu, se kterymi mi to predtim fungovalo dobre.
« Poslední změna: 03 Července 2010, 16:41:42 od Lennon »

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 04 Července 2010, 03:23:23 »
Myslite, ze je to chyba ovladacu ci ne? Melo by cenu to nekam hodit jako bug? Kam by pripadne sel dat nejaky bugreport tykajici se tohoto?

Nejaka rada jak radikalneji preinstalovat grafiku?
Zkousel jsem ovladace a baliky ktere byly nainstalovany pri aktualizaci odebrat pomoci apt-get purge, ale to evidentne nestacilo. Takze co vsechno, ktere baliky odebrat a pak zase nainstalovat? Teda jestli by to pomohlo. Chtelo by to asi kdyz uz tak toho vzit vic. Ale nechci zase moc abych neprisel o vsechna nastaveni.
Dalsi problem ktery by pri tomto mohl nastat je, ze pokud se nedostanu do GUI, tak se nerpipojim na net. Myslim tim, ze kdyz nebudu mit Xka. Mam tu k dispozici jen mobile broadband pres huawei vodafoni usb stick. Resp. se pripojim pomoci wvdial, ale neco je spatne asi s DNS serverem, ze nepingnu ani na zadnou adresu jako treba google.com. Ale to je vedlejsi problem, to rikam jen proto, kdyby treba nekoho napadlo odebrat cele Xka. To uz bych je zpet nedostal.

Co me prijde trochu divne, ze nikdo nikdy nemel tento problem, protoze jsem na netu nic nenasel a nikdo nevi co s tim. Uz jsem docela zoufaly. Byt jen v low-graphic modeu pri mizernem rozliseni a bez skoro zadneho vykonu grafiky je trochu opruz. ???

Predem diky tem, kteri se ozvou s nejakym napadem (jestli vubec nekdo takovy bude :-\).

Lennon

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 04 Července 2010, 09:30:49 »
Tady zatim stale nic.
Tak jsem mezitim zalozil bug koho by to zajimalo. Doufam, ze to bude mit nejaky vyvoj a hlavne bude nejaky vysledek, protoze takhle se mi opravdu fungovat nechce.
https://bugs.launchpad.net/gma500/+bug/601534

EDIT: Jakekoliv napady samozrejme porad vitam. Diky
« Poslední změna: 05 Července 2010, 04:31:49 od Lennon »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.