Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Programy (a systém) si nepamatuje nastavení - souvislost?  (Přečteno 835 krát)

josef_m

• Host
Programy (a systém) si nepamatuje nastavení - souvislost?
« kdy: 03 Července 2010, 09:13:11 »
Zdravím,

z Ubuntu 9.10 na 10.04 jsem přešel upgragdem, ze začátku to bylo OK, pak pomalý chod, různé drobné problémy, tak jsem systém přeinstaloval, /home jsem nechal neformátované ...

Ale některé programy si pořád nepamatují nastavení, např.:

Geany - v postranním panelu: nezobrazovat seznam symbolů a seznam otevřených souborů - jen plugin "Prohlížeč souborů"

Nautilus - chci zobrazení v seznamu, velikost ikon 33% - po startu programu a přechodu např. na položku plochy je tam "Kompaktní zobrazení", velikost ikon OK - pro detaily musím zas klikat a vybírat typ
- navíc tu není ikona pro možnost přímo zapisovat cestu k souboru (musí se stisknout ctrl+L)

Nefunguje automatické přihlášení, pořád se musím zdržovat s vybíráním svého jediného účtu a zadáváním hesla, počítač se po hybernaci probouzí s aktivním spořičem obrazovky, takže start NTB z uspání vyžaduje čas a spolupráci → zdržuje to.

Je tu nějaká souvislost? Půjde to nějak napravit, nebo pomůže jen čistá nová instalace? (byl tu na fóru dotaz na nefunkční automatické přihlašování, kde si uživatel odpověděl sám, že pomohla přeinstalace: http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,48598.0.html)

do nové čisté instalace se mi nechce - systém se nainstaluje za 20 minut a já se pak celý den musím věnovat doinstalovávání programů a jejich nastavením (resp. kopírování souborů s nastavením ... ale nevím kde má svá nastavení geany nebo panel gnome...)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.