Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: NVidia CUDA Toolkit 3.1 a ovladače Nvidia 195.36.24 z repozitářů 10.04[vyřešeno]  (Přečteno 3351 krát)

Warp10

• Aktivní člen
  • *
Nemáte s tímhle někdo zkušenosti? Při snaze spustit kompilovanou binárku s příklady, které jsou v SDK to řve "CUDA driver version is insufficient for CUDA runtime version". Žádnou minimální verzi jsem v dokumentaci nenašel, ale na Nvidia foru se píše, že ten Ubunťáčkej driver si s CUDOu nějak nerozumí. Takže to asi vyřeší reinstall driveru z Nvidia webu. Každopádně jsem zaregistroval, že tady pár lidí CUDU provozuje, takže pokud byste měli nějakou zkušenost, tak uvítám radu ... Díky
« Poslední změna: 03 Července 2010, 18:57:26 od Warp10 »
Kdyby Matrix běžel na Linuxu, tak by svět nebyl v takový prdeli ...

Warp10

• Aktivní člen
  • *
Re: NVidia CUDA Toolkit 3.1 a ovladače Nvidia 195.36.24 z repozitářů 10.04
« Odpověď #1 kdy: 03 Července 2010, 18:56:25 »
Ok, tak povýšení na nejvonější ovladače problém řeší.

Kdyby to ještě někoho trápilo, tak před ruční instalací nejnovějších ovladačů Nvidia se objevuje chybové hlášení: "ERROR: Unable to load the kernel module ‘nvidia.ko’.  This happens most frequently when this kernel module was built against the wrong or improperly configured kernel sources, with a version of gcc that differs from the one used to build the target kernel, or if a driver such as rivafb/nvidiafb is present and prevents the NVIDIA kernel module from obtaining ownership of the NVIDIA graphics device(s), or NVIDIA GPU installed in this system is not supported by this NVIDIA Linux graphics driver release."

jak jsem všemožně vyčetl, je to zřejmě způsobeno konfliktem s open ovladačem nouveau, který se zavede i při spuštění v recovery modu. Následující prostup problém řeší:
1) Otevřít soubor blacklist.conf: gksudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist.conf
2) Dou souboru vepsat zákaz některých ovladačů:
blacklist vga16fb
blacklist nouveau
blacklist rivafb
blacklist nvidiafb
blacklist rivatv

uložit, restartovat a znovu spustit instalaci ovladače. Tentokrát by mělo vše běžet, jak má ...

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Ano, tvůj postup funguje, díky.

Místo tvé/naší hlášky to teď vyhazuje "Segmentation fault", ale to je zjevně chyba na mé straně :)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Warp10

• Aktivní člen
  • *
No jestli to je tvůj vlastní kód, tak nejspíš ano ... :)

Martin Šácha

• Administrátor fóra
Jojo, začínám si s tím hrát, takže chyb je požehnaně...

Mimochodem, pravděpodobně mi ten ovladač znefunkčnil conky, řešil jsi to taky (než založím nové vlákno)?
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Warp10

• Aktivní člen
  • *
Jo taky si s tim trochu hraju, ale jsem línej, , resp. dělám příliš mnoho věcí najednou, takže to jde pomalu. Předělávám svojí starou školní simulaci z molekulární dynamiky na CUDU ...

Co je to conky? :)

Mě to akorát přestalo fungovat přehrávání videa přes celou obrazovku na youtube a Xorg mi s tím novým ovladačem klidně seřere 1,5 giga ramky ...

Martin Šácha

• Administrátor fóra
No já zatím ztroskotal na přenesení pole int-ů do "device"...

Conky zobrazuje informace o systému na ploše viz http://wiki.ubuntu.cz/Conky
Zakládám vlákno jinde...

U mě se RAMka snad ani nehla a youtube funguje (vyděsils mě :D) - možná už jsou ty bugy spravený, mám (zatím poslední) verzi 256.44.

Warp10

• Aktivní člen
  • *
Aha, pěkné. Rozhodně přehlednější než většina podobnejch widgetů co je v KDCkách. Možná zkusím, díky ...

No já mám 256.35, ale ten default Nvidia ovladač co je v Lucidu je o několik řádů starší a ten to nedělal ... Každopádně s tim budu muset něco dělat, sežere mi to půlku ramky a zbytek se občas už i zaplní, takže mašina swapuje jak divá. A to mam swappiness na 10 ...

---

Tak sem si konečně nainstaloval poslední driver .53, a vypadá to, že to s tou pamětí už je lepší ... :)
« Poslední změna: 02 Září 2010, 21:22:06 od Warp10 »

nuclex

• Aktivní člen
  • *
Pentest Tutoriály :: WiFi Hacking Ubuntu :: FreeWiFi HotSpot :: Gnome #LTS 10.04 / 2.6.32.24

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.