Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Scribus sazeč  (Přečteno 6602 krát)

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Scribus sazeč
« kdy: 03 Července 2010, 18:14:29 »
Pro českou verzi FCM hledáme někoho se zkušeností s programem Scribus. Zdrojové soubory všech čísel jsou k dispozici - u každého "českého čísla" tak jde jen o to "prohodit" anglické texty za české - ani to se bez zkušeností se Scribusem nedělá lehko, ale pro někoho zkušenějšího to určitě bude otázka hodiny možná dvou (jen jednou měsíčně). Najde se někdo? Světská sláva zaručena :)

ubuntu_master

• Návštěvník
Re: Scribus sazeč
« Odpověď #1 kdy: 03 Července 2010, 18:35:35 »
Já bych to mohl zkusit. Bylo by možno mi poslat nějáký zdrojový soubor, abych na to koukl? Musel bych texty překládat, nebo bych dostal i přeložené texty?

Děkuji za odpověď

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 03 Července 2010, 18:46:40 »
Texty samozřejmě dodají překladatelé (jinak by to asi těžko byla otázka pár hodin měsíčně), ale jestli rád překládáš, můžeš se zapojit i do překladů, tam budou lidi taky potřeba :). Pro "sazeče" to opravdu znamená jen vzít zdroják a anglické texty "vyměnit" za české (dodané v plaintextu nebo nějakém office formátu už hotové (přeložené, korekturované...)).

Ale jestli běžně se scribusem neděláš, tak to asi nebude tak snadné (zkoušel jsem (a ne sám) a bylo to fakt k zbláznění).

Jinak zdrojáky pro číslo 38 jsou ke stažení třeba tady -- https://wiki.ubuntu.com/UbuntuMagazine/TranslateFullCircle?action=AttachFile&do=get&target=issue38.tar.gz
« Poslední změna: 03 Července 2010, 18:55:48 od Vojtěch Trefný »

David MS

• Návštěvník
    • EliteChoice.cz
« Odpověď #3 kdy: 04 Července 2010, 13:01:41 »
Vojto, je možné někde stáhnout české texty? Pokud ano, pošli nám link. Uděláme to.
Rozum a láska rostou ve svobodě.  Ubuntu je svoboda
DiamDavid diamdavid@gmail.com www.elitechoice.cz

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #4 kdy: 04 Července 2010, 13:04:52 »
Stáhnout nejdou, protože nejsou přeložené :) Už dřív se ale ukázalo, že překladatelé se najdou, ale nešlo nám najít někoho na scribus - tj. před začátkem nějakého dalšího překládání jsem se snažil najít někoho na tohle.

David MS

• Návštěvník
    • EliteChoice.cz
« Odpověď #5 kdy: 04 Července 2010, 13:17:29 »
Takže se může začít překládat, rádi to uděláme
Rozum a láska rostou ve svobodě.  Ubuntu je svoboda
DiamDavid diamdavid@gmail.com www.elitechoice.cz

3m9d

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 06 Července 2010, 16:03:21 »
Paráda, překlad se záhy snad opět rozjede rychlým tempem (alespoň to jedno číslo za měsíc), zároveň prosím ubuntu mastera, ať mě kontaktuje (nemáš nikde mail, kam bych ti mohl napsat, ten můj je radek3m9d@gmail.com, další podrobnosti se dozvíte mailem.
* Ve Windows jde všechno - do někdy, v Linuxu jde všechno od někdy. * Omlouvám se jestli vám proti vaší vůli vykám... Jsem tak zvyklý. * Kdo nemůže žít bez opravování překlepů, ať to dělá na wiki! :)

Michal1

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 03 Srpna 2010, 23:55:08 »
Ke Scribusu můžu poskytnout know-how, ale vlastní sazbu dělat nebudu. Mohl bych taky u jednoho, dvou čísel zkouknout kvalitu sazby a upozornit na chyby.

Rychlost mojí reakce je dána tím, že na fórum moc nechodím. V případě zájmu mě proto kontaktujte raději přímo.
Acer Extensa 5630G, Intel C2D T5800, ATI Radeon 3470, 2 GB RAM, HDD 320 GB (Ubuntu 9.10, Ubuntu 10.04)

Předtím: Acer Aspire 3002LM, Sempron 2800+, SIS, 512 MB RAM, HDD 60 GB (Ubuntu 6.06, 7.04, 7.10)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.