Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Window previews  (Přečteno 1337 krát)

subwoofer

• Návštěvník
Window previews
« kdy: 05 Července 2010, 18:35:18 »
Ahoj, když si nastavím přes Manažér Compizu fn. Window preview, tak se mi zobrazují pouze okna, která jsou maximalizovaná. Minimalizovaná okna, se jako preview nezobrazí. Nevíte někdo co s tím?

Takže jsem nikde nenašel jediný návod, který by tento problém řešil, takže to pravděpodobně vyřešit nejde a poprosil bych tedy o DELETE.
« Poslední změna: 07 Července 2010, 09:38:47 od subwoofer »

Aleš Janda

• Návštěvník
Re: Window previews
« Odpověď #1 kdy: 02 Září 2010, 23:05:45 »
Tohle téma se poměrně hodně řeší a stav je takový, že to v podstatě nijak uspokojivě nejde. Ono totiž není úplně jasné, jak by to vlastně mělo fungovat: Aplikace se totiž o své minimalizaci zpravidla dozví (to je většinou žádoucí stav), ale některé aplikace pak usoudí, že je zbytečné minimalizované okno překreslovat (protože ho nikdo nevidí). Popř. se o své minimalizaci nedozví a ani na to nemůže reagovat, ale pak také žere více CPU a paměti X serveru, protože se překresluje stále (ačkoli většinou není vidět). Kdysi to Beryl řešil tak, že vytvořil screenshot okna ve stavu před minimalizací a zobrazoval ten (tedy náhled nebyl živý).

Pěkně to popisuje jeden z vývojářů Compizu na svém blogu:
http://smspillaz.wordpress.com/2009/10/21/why-things-are-the-way-they-are/

Mimochodem, i ve Windows se ty náhledy minimalizovaných oken někdy chovají podivně.

Kdybys o to hodně stál, můžeš zkusit nový Compiz 0.9 a při překladu použít následující patch: http://smspillaz.wordpress.com/2010/08/07/some-weekend-hacking/
Ale já osobně si ještě počkám ;)

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #2 kdy: 02 Září 2010, 23:13:39 »
presne ako sa pisalo nadomnou si taktiez myslim ze je to zbytocne lebo to zbytocne zatazuje pocitacc...ibaze by si chcel  aby system vyzeral ala Vista 7 :D
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Aleš Janda

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 02 Září 2010, 23:22:15 »
Já si ani nemyslím, že je to zbytečné, nicméně na to nejsou aplikace ještě moc připraveny (ačkoli - co by měl třeba udělat prohlížeč, který přehrává video ve flashi, když ho minimalizuju? Překreslovat dál a žrát X% CPU nebo ne?).

Osobně jsem to vyřešil tak, že okna „minimalizuji“ kliknutím kolečkem na titulkový pruh - okno pak zmizí až dospod (čímž se sice neminimalizuje, ale nemám ho na očích a náhled se přitom zobrazuje). Anebo využívám prostor tak, s okny nemusel hýbat vůbec (více ploch, plugin Mřížka v Compizu…).

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #4 kdy: 02 Září 2010, 23:54:02 »
inak tuto vec, myslim tym tento problem som si vsimol aj ja...ked som skusal jedno distro na ubuntu zallozene  a malo to mat vzhlad win7
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.